Meninger

Kommentar: Taushet er neppe gull, Kjetil

<br></br><br></br><p>Kjetil Rekdal har endelig bestemt seg for å avslutte sin medieboikott. Det var på tide.</p>

Kjetil Rekdal i fin genser
  • 100% Sport

DIREKTE 18: AALESUND-BRANN

Det var etter bortekampen mot Molde 6. mai at Rekdal bestemte seg for å ta en pause fra media. På ubestemt tid.

Men i følge Rekdal skulle det ikke være noe problem for pressen — det var bare å snakke med hans assistenttrener Kent Bergersen.

Problemet var imidlertid at «Kenta» ikke ante hvilket lag Kjetil Rekdal pønsket på, så når vi skulle lage forhåndsstoff for våre lesere foran neste AaFK-kamp var det fint lite å berette om. Kenta visste ikke laget mer enn spillerne. Og dermed var det fritt fram for å spekulere.

Vi må tro at dette var siste gang Rekdal tyr til slike virkemidler. Det gagner hverken ham eller AaFK til ære at noe slikt settes i gang og holdes ved like i nesten to uker.

AaFK er avhengige av at supporterne fyller stadion i hver hjemmekamp, og at de også støtter laget på bortebane. Og Kjetil Rekdal er en magnet på publikum, på godt og vondt. Media trenger hans friske fraspark og kommentarer, like mye som AaFK trenger media.

Mektig figur

Rekdal er en mektig figur innad i AaFK, det viser også denne saken. Det hadde ikke vært mange klubber som støtter sin trener i at han nekter å snakke med media over såpass lang tid. Men i AaFK er det tydeligvis greit. Merkelig.

Men nå har tydeligvis Rekdal oppnådd sin hensikt, siden han skal avblåse sin boikott etter søndagens kamp mot Brann. Det er bra, og på høy tid. For dette kunne vi ikke leve med, hverken norsk sportspresse eller AaFK som klubb.

Hva Kjetil har oppnådd med denne boikotten vites ikke. I hvert fall ikke at han vil bli «snillere» behandlet i media. Å være trener er en brutal jobb, særlig når resultatene ikke holder tritt med uttalte ambisjoner.

Men kanskje Rekdal nå har fått ladet batteriene igjen og har fått tilbake overskuddet som skal til for å lede AaFK ut av problemene. Ingenting hadde vært bedre enn det.

CHAT MED VÅR REPORTER:

Les også

  1. Post tilbake fra start

Les mer om

  1. Fotball
  2. Kommentar