Meninger

Doddo-bloggen: Var dette nødvendig?

<p>Er det egentlig noen som forlater Brann uten å være skuffet, bitter og misfornøyd?</p>

Fotball15. Januar 2011 Vestlandsmesterskapet Brann v Viking 1 - 2Dan Riisnes (L) , Keepertrener , Patrik Hansson (M) , ass.trener og Rune Skarsfjord (R) , Hovedtrener BrannFoto: Astrid M. Nordhaug
 • Doddo
  Doddo

De må i så tilfelle se og melde seg og rette opp det inntrykket vi får gjennom mediene.

Selv personer som har vært lenge i klubben, som har hatt høye posisjoner, slutter i Brann med sterke hentydninger om ukultur og maktarroganse. Som regel er det trenere eller ledere som forsvinner ut Stadionportene med en skuffet mine. For øvrig ikke så unaturlig all den stund nesten alle som arbeider i Brann har en trener— eller lederstilling.

Det er ikke overraskende at det er kamp om posisjonene i Brann, eller at konfliktene kan være mange. Det er en arbeidsplass som til enhver tid er under stort press fra alle i Bergen som har et snev av fotballinteresse. Det er prestisjefylt å være ansatt der, og dermed får stoltheten seg en knekk når man ikke lenger er velkommen.

Likevel, det er i overkant mange bitre avskjeder på Kniksens plass 1. Harald Aabrekk er en av mange menn som har slitt med maktkampen som ofte pågår i korridorene der. Han innkalte like greit pressen, i et uforglemmelig øyeblikk, og leste opp et dikt om svarte og kvite fugler og brukte det som en pedagogisk inngang til sitt oppgjør med ukulturen i Brann.

Men det er ikke bare trenere og ledere som er oppgitte over Brann. Av og til er det spillere som reiser fra byen i sinne, slik f.eks. Lars Bakkerud i sin tid gjorde. I 1998 sluttet han som spiller i Brann, og det gjorde han ikke helt ubemerket. I et intervju med BT hudflettet han forholdene i Brann og kalte ledelsen for ”inkompetent” og ”latterlig”.

— De beviser sin egen inkompetanse, at de ikke klarer å utvikle egne spillere. Jeg har ingen tro på Brann,.

— Klubben må lære å utvikle materialet de har. Kjøper de en ny spiss nå, ler jeg meg ihjel.

— Det er en verkebyll som klubben vil få midt i trynet, sa han blant annet.

Denne gangen er det en av Branns mest trofaste menn som føler seg dårlig behandlet, og tar konsekvensen av det. Branns assistenttrener Patrik Hansson slutter i Brann, og selv om den sympatiske svensken gjør sitt beste for å skjule sin misnøye, klarer han det ikke helt:

— Jeg har mottatt et kontraktstilbud fra klubben som ikke er godt nok. Det er det ene. Dessuten er det en del andre ting som har spilt inn - blant annet har prosessen rundt disse forhandlingene vært altfor dårlig håndtert fra klubbens side.

Og slik som dette skal det vel ikke være? Mannen har vært i Brann i 21 år. Var det nødvendig å la ham gå på denne måten?

Det er mulig at dette er et engangstilfelle. La oss håpe det, at det ikke på ny ulmer i korridorene på Brann Stadion.

PS . Diktet som Aabrekk leste, av Ragvald Skrede:

”Vil einkvan deg vel, flyg ein kvit fugl or hans hjarta, kjem til deg og kvitrar kjærleg. Vil einkvan vondt, kjem svart fugl, set seg på stein, stirer stingande. Til kvardags har alle fuglar mellomfargar. Men ligg du i avgrunnen, står du på tinden, da er alle fuglar kvite eller svarte. Gløym aldri den kvite fuglen som kom i avgrunnen, og kom på tinden!”

  Mest lest akkurat nå

  1. 1
   KOMMENTAR
   Publisert:

   En 90 minutters kraftanstrengelse

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5