«Brann har skaffet seg en ekstra utfordring»

I Sivert Heltne Nilsen har Brann sikret seg en god spiller – og en ekstra utfordring.

UTFORDRING: Sivert Heltne Nilsen skal trenes av sin far.
  • Tore Strand

En far som trener og en sønn som spiller i samme klubb, vil bety et ekstra fokus på begge to. Det har Brann erfart tidligere. Det murret i spillergruppen da en Tomasz Sokolowski som ikke overbeviste, fikk en del spilletid samtidig med at hans far var i trenerteamet. Det var heller ikke alltid like opplagt at Kristoffer Barmen burde starte kamper for Brann i en periode der hans far var styreleder.

Les også

Nilsen etter overgangen fra Vålerenga: - Det er et steg opp for meg å spille i Brann

Skeptisk pappa

Brann har selv skaffet seg en ekstra utfordring ved å hente Sivert Heltne Nilsen fra Vålerenga. Noe som helt sikkert var årsaken til at pappa Lars Arne var skeptisk da han først fikk vite om en mulig overgang.

Tore Strand, kommentator i BT.

I så fall en sunn skepsis, for det kan komme situasjoner der pappa kan stå over for et dilemma om bruken av sin egen sønn. Jeg tar det som et godt tegn at sportssjef Rune Soltvedt har gått flere runder med Lars Arne Nilsen før de landet på å hente Sivert Heltne Nilsen til klubben. Det betyr at mulige problemstillinger har vært diskutert, slik at en er forberedt på forskjellige scenario en kan bli nødt til å ta stilling til.Men uansett er det beslutningene som blir tatt av trener Lars Arne Nilsen, og prestasjonene til Sivert Heltne Nilsen, som avgjør om forholdet far-sønn blir problematisk for Brann.

Jeg har liten tro på at det vil skje.

Les også

Nilsen måtte overtales for å la sønnen komme til Brann

Ryddig

Først og fremst fordi jeg kjenner Lars Arne Nilsen som en ryddig person som er opptatt av klare linjer, og som er ydmyk og jordnær nok til å ta de grepene som må tas skulle situasjonen far-sønn by på store utfordringer.

Dessuten har jeg tro på at Sivert Heltne Nilsen blir en klar forsterkning for Brann. Det jeg har sett ham levere både som Hødd— og Vålerenga-spiller, har vært solide saker. Han representerer noe av det Brann-midtbanen har savnet den siste tiden. Hans krigerske innstilling, hans duellkraft og løpsstyrke, er noe Brann vil få nytte av.

Det han mangler i kreativ og offensiv kvalitet, tar han igjen med en pasningsstyrke uten mange feilvalg, og med en god forståelse for hva som kreves av en sentral midtbanespiller i et 4-3-3-system han kjenner godt til.

Siden sesongen startet med Vadim Demidov som en nødløsning i den såkalte ankerposisjonen, har Brann savnet en styrmann på midten. Tiden vil vise om Sivert Heltne Nilsen blir en nøkkelspiller, men han har en kapasitet som gjør at han kan bli en viktig spiller for Brann.

Les også

Brann-sjefen henter sønnen fra Vålerenga

Passer i Brann

23 år gammel har han en del erfaring fra de to øverste divisjonene. Etter halvannen sesong i Vålerenga har han fått smake på hva som skal til for å hevde seg i toppen av norsk fotball. Samtidig er han ung nok til at hans egen utvikling kan fortsette.

Ikke minst fordi Sivert Heltne Nilsen virker som en type som passer godt inn i Branns nye tanker om å hente spillere med den rette innstillingen til det å være en toppidrettsutøver. En slik holdning har jeg etterlyst lenge. Derfor gleder jeg meg på klubbens vegne over at de endelig har prioritert noe av det aller viktigste – treningskultur – på veien mot å bli en bedre fotballklubb.

I det bildet passer Sivert Heltne Nilsen godt inn. Resten blir mest opp til sønnen. Leverer han solide saker kamp etter kamp, uke etter uke, vil ikke forholdet far-sønn bli et Brann-problem.

Samtidig er det naivt ikke å utelukke muligheten, noe Brann-historien har vist.

Gode fotballspillere takler imidlertid det å spille under press. 41 kamper for Vålerenga under en god, krevende trener i Kjetil Rekdal har gitt Sivert Heltne Nilsen den beste ballast for å lykkes i Brann.