Meninger

«De andre lagene vil kjempe med nebb og klør for å ødelegge for oss»

BLOGG: Med janteloven hengende over oss i det norske samfunnet skal du ikke se langt før du finner et lag som er sjalu på det vi har her i Stavanger og ønsker å jekke oss ned, skriver Oilers´ Ruben Smith.

Oilers-keeper Ruben Smith blogger for Aftenbladet.
  • Ruben Smith

Årets Get-liga starter opp på torsdag, og vi åpner på hjemmebane mot Frisk Asker. Jeg har fått med meg at «eksperter» fra fjern og nær i det siste har tippet utfallet av årets serie, og at de fleste holder oss som favoritter.

Det har jeg ingen problem med, vi ønsker å vinne og føler at vi har laget og forrutsetningene til å gjøre det. Det jeg har stusset litt over er at disse «ekspertene» ser seg så blinde på resultatene fra CHL og andre treningskamper før denne sesongen. Ja, vi har faktisk 5 poeng i CHL etter 4 spilte kamper og har en fin mulighet til å gå videre i puljen, men vi fikk faktisk sju i sekken mot Tampere, fem mot Trinec, fem mot Salzburg etc.

Manko på ekspertise

Poenget jeg kommer til er at det som fremstilles av eksperter på forhånd som en sesong hvor Oilers skal holde parademarsj gjennom Get-ligaen (hvor det kun står på hvor mange poeng vi vinner med, ikke om vi klarer å vinne) er etter min mening unødvendig overdrevet med mangel på ydmykhet og litt manko på ekspertise.

Vi har prestert til tider veldig bra i oppkjøringen, men det snakkes allerede som om dette laget er tidenes Oilers-lag. Er dette laget allerede nå bedre enn det laget som i 2011/12 vant serien med 21 poeng, gikk ubeseiret på hjemmebane før vi hentet hjem the double?

La oss ikke miste bakkekontakten allerede i september siden vi har overrasket oss selv ute i Europa, og gå i den fellen hvor vi tror at vi er så sinnssykt gode og at det bare er å hente trofeer.

Det er faktisk ikke bare Oilers mot «driden» i årets Get-liga. Jeg tror at lagene på topp 5 kommer til å være tettere i år enn på mange år. Dessuten leste jeg et sted at Petter Thoresen mente at Lørenskog og Sparta hadde blitt bedre enn i fjor og at han hadde uttalt dette; «Det er mange lag som kan slå hverandre her, og du må være god for å vinne mot de syv beste lagene».

Jeg velger å stole på Petter og tro at toppen kommer til å være jevn istedet for å basere meg på at vi på forhånd skal gjøre rent bord «på én skøyte».

Hardt arbeid

«Hardt arbeid slår talent når talentet ikke jobber hardt» har jeg lært, noe vi har bevist i de siste tre kampene i CHL.

Situasjonen er speilvendt på torsdag når Get-ligaen droppes i gang. Da er det vi som er talentet, og alle lag kan finne på gjøre det vanskelig for oss hvis vi ikke jobber hardt nok, ikke tar vare på pucken og tillater motstanderne å være gode. Omstillingen fra CHL til GET-ligaen er faktisk ikke så stor for oss, prinsippene for suksess er akkurat de samme. Vi må være sterke sammen, jobbe hardere enn mostanderen, ta vare på pucken og være ydmyke ovenfor styrkene til lagene vi møter. I fjor hadde vi også veldig gode resultater med oss fra treningskampene, men mistet en hel haug med poeng i første halvdel av sesongen som igjen kostet oss seriegullet. Du kunne sagt at det var undervurdering, og at vi trodde vi var bedre enn vi var, men jeg tror ikke det stemmer. Lagene vi møtte gjorde det rett og slett vanskelig for oss samtidig som vi spilte litt for ambisiøst.

Sjalu

De åpne kampene forsvant, og på akkurat samme måte som vi ønsker å være kyniske og vanskelige å møte i CHL (siden vi er underdogs), var de norske lagene akkurat like mot oss. Det er derfor jeg ikke tror årets Get-liga kommer til å bli en parademarsj for Stavanger Oilers. Vi kommer helt klart til å være gode, men vi kommer til å møte ni andre lag som kommer til å kjempe med nebb og klør for å ødelegge for oss. Med janteloven hengende over oss i det norske samfunnet skal du ikke se langt før du finner et lag som er sjalu på det vi har her i Stavanger og ønsker å jekke oss ned.

Ekspertene skal få mene akkurat hva de vil for min del, men jeg synes at det har vært en kombinasjon av at vi har blitt snakket opp i skyene og at at de andre norske lagene snakker seg selv ned. Når det er sagt, tror jeg at vi er ett år smartere, en contintal cup-seier og CHL-deltakelse rikere på erfaring og rutine, samt litt hevnlystne fordi at vi har rotet bort seriegullet til erkerival Vålerenga to år på rad.

På tide med seriegull

Vi husker jo hvem som har vunnet NM-gullene, men det er likefullt på tide med et nytt seriegull til Oilers. Vi går inn i serieåpningen med selvtillit fra Europa men hovmod står for fall. Det er arbeids— og lagmoral og vinnervilje som tok oss til Europa og vi hviler ikke på laurbærene når vi kommer hjem. Vi er klare for seriestart, men det tror jeg også de ni andre lagene er. De trener tross alt hver dag de også, så den forventede «walk-over»-ligaen som forutsees kan nok bare glemmes. Nå som dette er skrevet, gjenstår det kun å få droppet pucken og gjøre det som virkelig gjelder, å prestere.

Er DU klar for serieåpning i Get-ligaen?

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Ruben Smith
  4. Frisk Asker
  5. Stavanger Oilers