«Dette er spilleren Arsenal burde hentet i sommer»

BLOGG: Roar Stokke mener West Ham snart kan kåres til vinneren av overgangsvinduet.

Roar Stokke er full av lovord om West Hams Alexandre Song.
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Hvem er mest fornøyd, av Arsene Wenger som kastet inn "fornuftshåndkleet" i budrunden om Radamel Falcao eller ringreven Sam Allardyce, som lånte spilleren som kunne løst problemene til både Manchester United, Arsenal og Liverpool?

La det være sagt med en gang, jeg var en stor beundrer av Radamel "El tigre" Falcao, både når han pøste inn mål for Porto og Atlético Madrid. Colombianeren var en atomreaktor på spissplassen i begge klubbene, og scoret minst 34 mål, per sesong i fire sesonger på rad.

Og etter å ha fulgt Falcao, som er ledsaget av edderkoppen og agenten Jorge Mendes, dra fra Atlético Madrid, til av alle steder Monaco, så skjønner man at dette handlet like mye om penger som om sport. Fordi "halve" Premier League ønsket ham også da det ble klart at han ville forlate Madrid. Og han, eller de, Mendes og Falcao, valgte å spille for en klubb som har fra 6000 til 14000 tilskuere på hjemmekampene sine. Som å spille i et museum.

Les også

Mannfolk velger fotball foran pinnekjøtt og ribbe

Real og Arsenal er nok fornøyde

At Manchester United gambler med låneovergangen av Radamel Falcao, etter korsbåndskaden han pådro seg i Frankrike, er åpenbart. Låneperioden kan koste klubben nesten 200 millioner ryktes det, for denne ene sesongen. Og det trenger ikke å gi noen som helst valuta for pengene.

At Real Madrid, som var klubben Radamel Falcao ville spille for, og Arsenal trakk seg i budrunden, er nok noe de er svært fornøyd med i dag. Og spesielt for Arsene Wenger og Arsenal, så ville et slikt prosjekt ødelagt mye av måteligheten Wenger har etterlevd til nå. Gigalønnen til Falcao kunne selvsagt ha forkludret argumentene klubben har ovenfor resten av spillergruppen.

Wenger har så mange ganger tidligere sagt at han kun vil ha spillere som vil spille for Arsenal, og som ikke er drevet av penger alene. Da tipper jeg avgjørelsen med å velge bort "leiesoldaten" Falcao, til syvende og sist var enkel. Det betyr bare at Arsenal har mer penger i potten, til å legge inn bud på eksempelvis måltyven, den fysisk sterke Jackson Martinez fra Porto, og/eller "kjappfoten" Alexandre Lacazette fra Lyon, som også vet hvor målet står.

Viasat-kommentator Roar Stokke blogger for 100% Sport.

West Ham med og uten Alexandre Song er to vidt forskjellige lag. Her har londonklubben lånt en spiller som mange andre klubber kan misunne dem. Og hvor var blant annet Arsenal, Liverpool og Manchester United med tanke på denne klassespilleren?

Kvalitetsgarantist

West Ham har, før sesongen er halvspilt, snart tatt like mange poeng som under hele fjorårssesongen. Og dette lånet alene kan gi West Ham Europacupspill høsten 2015. Ja, West Ham betaler ca 1,5 millioner per uke, en vanvittig sum for en klubb som ikke er like bemidlet som de største, men Song er en kvalitetsgarantist. Og lånebeløpet sies å være under halvparten av Manchester United betaler for en spiller som er korsbåndoperert.

Alexandre Song passet ikke inn i Barcelonas tika-taka fotball, men han er som skapt til å spille i Premier League. Og hvorfor ikke Arsene Wenger ville ha ham tilbake, er mer enn jeg kan skjønne. Sannsynligvis er Song den spilleren som Arsenal mest av alt mangler, for igjen å ta opp konkurransen om ligatrofeet. Song og en spiss som scorer 20 mål eller mer per sesong.

Og Song kunne også gitt Liverpool den kvaliteten de mangler foran egne midtstoppere, og han kunne løst Louis Van Gaals utfordringer på den sentrale midtbanen.

Om Sam Allardyce og West Ham spiller Europacup høsten 2015, så er Alexandre Song den beste investeringen/lånet gjort i Premier League sesongen 2014/15. Og jeg tør ikke å tenke på om klubben klarer å forsvare dagens tabellplassering ut sesongen.

Song vil bli ettertraktet

En god venn sier alltid at alt som er for godt til å være sant er nettopp det, for godt til å være sant.

Og West Ham på topp fire listen er nettopp det, for godt til å være sant.

Og det er der de ligger per 20 desember 2014. Som betyr at supporterne av klubben allerede har fått sin deiligste julegave på lenge. Og de håper selvsagt at holdbarhetsdatoen på gaven varer langt inn i 2015. Helt til mai. Nærmere bestemt den 24. mai.

Tabellplasseringen avhenger mye av om Alexandre Song fortsetter å dominere midtbanen. Og han er god nok til det. Nå må han bare holde seg skadefri.

West Ham overgangsvinneren sesongen 2014/15? Det kan bli en realitet.

Og gjett om det blir rift om Songs signatur til sommeren.