«Glimt har aldri tvilt»

ANALYSE: Veldig mange er overrasket over Bodø/Glimts fantastiske start på sesongen. Det burde vi kanskje ikke være. De har tross alt øvd i snart 30 år.

Ola Solbakken jubler etter scoringen som gjorde ham til matchvinner i Bodø/Glimts 3–2-seier over Rosenborg på Lerkendal forrige måned.
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Når ting går bra i fotball, er ingen beslutninger krevende. Når det går dårlig, stilles ledelsen i en klubb overfor to valg: Skal vi forandre eller forbedre? Fotballhistorien er full av dem som velger det første. Ny trener, ny filosofi, nytt system med nye krav.

Bodø/Glimt har opplevd sin del av motgang. De siste 14 sesongene har de spilt syv sesonger hver på øverste og nest øverste nivå. På 1990-tallet ble suksess fulgt av motgang og nedrykk. Deretter ny suksess. Det kunne tatt motet fra mange. Det kunne gitt tvil om veien de har valgt, er den rette for enda flere.

Les hele saken med abonnement