Meninger

Tre poeng smaker godt!

<p>Til uken er det Glad Mat, men jeg kan allerede nå fortelle hva som smaker aller best: Tre poeng! Den knepne seieren mot Aalesund løftet oss endelig bort fra nedrykkplass, og selv om det er kort vei tilbake igjen, så er det en herlig følelse.</p>

Fotball. Tippeligaen. 17.07.2011Viking v Aalesund.Viking Stadion, Stavanger.Foto : Simon Rogers, Digital Sport.Viking : Veton Berisha, Bengt Sæternes.Aalesund :
 • Hans Petter Jørgensen

På forhånd forventet mange at Aalesunds tøffe kampprogram skulle bety fordel Viking, men i første omgang så det faktisk ut som det var Viking som hadde spilt bortekamp i Langtvekkistan, og returnert med buss.

Tempoet var begredelig, presisjonen likeså . Svært lite minnet om et lag som hadde samlet overskudd i to uker, og det må ha vært farlig nær årsverste på hjemmebane.

 • Berisha sikret tre poeng

Aalesund dro ned tempoet , og Viking lot seg lokke i fellen. Når så verken De Lanlay eller Berisha hadde dagen ble det skapt fryktelig lite.

I følge RA skulle det sitte agenter fra tyske Bundesliga-klubber på tribunen for å se på Birkir. Jeg lurer på hvilket inntrykk de fikk av norsk fotball? Birkir var hatt verre dager på banen, men han imponerte ikke i dag heller.

Det går fryktelig tregt, og han forsvinner helt ut av kampen i annen omgang. Men han spiller samtlige 90 minutt – selvfølgelig gjør han det.

Igjen gjør Hareide to bytter i pausen . Hvor mange ganger har det skjedd i år? Denne gangen fikk det avgjørende betydning, men forteller ikke disse pausebyttene også en annen historie? Hvorfor insisterer Hareide på å starte med spillere som beviselig er helt ute av form?

Da tenker jeg først og fremst på Birkir og Nevland. Hvorfor plasserer han en kamprusten Knarvik på venstre kant? Hva er galt med å starte med de 11 beste – fra start?

Lillebror Berisha og Bengt utgjorde en stor forskjell i annen omgang . Veton jobbet knallhardt, og skapte mye mer uorden i Aalesunds forsvar. Bengt Sæternes virket også mye friskere enn en Erik Nevland som tydeligvis sliter med form eller humør eller begge deler.

Scoringen til Veton var heldig, men avslutningen var det klasse over.

Mot slutten av kampen blir vi igjen fryktelig forsiktige, og var bare ørsmå marginer unna en baklengs. Må vi virkelig forsvare ledelsen vår på denne måten?

Heldigvis ryddet midtforsvaret og Jarstein opp i stor stil. Indridi Sigurdsson var igjen solid, det samme var Lædre og Berti. Håkon Skogeseid bekreftet derimot hvorfor Hareide egentlig ville erstatte han med Landu.

Statistikksenter Eliteserien:

Fjorårets vinner av Årets Viking har dessverre tatt et steg tilbake i utviklingen .

Dette var ingen god kamp, men Viking hevet seg nok i annen omgang til å dra seieren i land. Det kunne fort gått andre veien, men for øyeblikket har vi disse berømmelige marginene på vår side.

Tre poeng gav oss et hopp oppover på tabellen, og det betyr utrolig mye for troen på lysere tider.

Hva mener du: Kan vi klatre videre? Enig i at byttene i pausen vitner om slett laguttak?

HP

 1. Les også

  HP-bloggen: Vi vil vinne!

 2. Les også

  HP-bloggen: - Veldig surt. Veldig bra

 3. Les også

  Vikingblogg: Vår egen silly season

 4. Les også

  HP-bloggen: Hva gjør vi nå?

 5. Les også

  HP-bloggen: Hva gikk galt?

 6. Les også

  Berisha: - Har ventet lenge på dette

 7. Les også

  Berisha sikret tre poeng

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Karsten Warholm slo tilbake og tok EM-gull: – Formidabel margin

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5