Her er påskens fotballgodbiter!

TJÆRNÅS-BLOGGEN: Påsken er kalt den stille uke. Det gjelder ikke for fotballspillere. Der er den en høytid i dobbel forstand.

PÅSKEFOTBALL: Aftenpostens fotballekspert, Lars Tjærnås, mener det er mye å glede seg til på fotballfronten i påsken. Foto: Reuters, Ap, NTB scnpix
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Mylderet og mengden av tilbud på en TV-kanal nær deg gjør at de fotballinteresserte må time appelsiner på skitur, eller et godt glass drikke på en fortauskafé med omhu.

Her er mine utvalgte godbiter i påskeegget:

RONALDO VS MESSI: Real Madrid mot Barcelona i Copa del Rey-finalen. Foto: Reuters

Onsdag 16. april kl 21.30,Barcelona — Real Madrid, C More Fotball:Mange tror at cupen i Spania har moderat status. Det er feil. Når den i tillegg handler om to av verdens største klubber blir det en fest. Jeg har selv kommentert en finale mellom disse gigantene. De kunne havnet i klammeri om premien var en pose twist. Nå handler det om en pokal, og om mengder av prestisje.

Ser vi slutten på en æra slik Barcelona har spilt den siste tiden? Jeg vet sannelig ikke. Det jeg vet er at de mange ganger har svart på det spørsmålet med å spille sin beste fotball akkurat da mange tviler. Real Madrid mangler Cristiano Ronaldo. Jeg tror dette går hele veien til ekstraomganger ogstraffespark.

RYKKER DE FRA? Atlético Madrid møter Elche i La Liga. Foto: Reuters

Langfredag kl 20.30 Atletico Madrid — Elche:I en fotballverden der de aller største og rikeste henter en stadig større prosentandel av pokalene mener de fleste av oss at det er en befrielse når en underdog tar opp kampen, og lykkes. Atletico Madrid har mot nesten alle odds klatret til topps i La Liga, og med fem kamper igjen styrer de alt selv. Trener Diego Simeone har skapt et kollektiv å bli forelsket i , så mens Poirot løser mysterier kan du se om klubben fra sør i hovedstaden tar enda et steg mot et sensasjonelt ligagull.

NY SKJEBNEKAMP: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff møter Stoke i Premier League. Foto: Ap

Påskeaften kl 16 Cardiff — Stoke, TV 2 Sport Premium:Dette er kanskje ikke de to mest glamorøse klubbene i verden. Men fotball handler om lidenskap og dramaturgi. Den siste faktoren bør være sikret ved at dette en kamp Ole Gunnar Solskjær og Cardiff må vinne for å ha et håp om å overleve i Premier League. Etter den sterke borteseieren mot Southampton er håpet blitt til tro i Wales, og selv om Stoke har hatt en sterk sesong har de minimalt å spille for. Det bør gi en mulighet til nye poeng for en hardt testet norsk manager og hans mannskap.

GULLJAKT: Liverpools Philippe Coutinho feirer seiersmålet mot Manchester City. Foto: Ap

1. påskedag kl 13 Norwich — Liverpool, TV 2 Sport Premium:Åhevde før sesongen at Liverpool skulle lede Premier League med fire kamper igjen ville være å diskvalifisere seg selv fra de fleste seriøse fotballdiskusjoner. Nå gjør de akkurat det, etter å ha begeistret de aller fleste nøytrale med måten de har gjort det på. 93 scoringer, kombinert med et til tider gavmildt forsvar gjør at kampene deres ytterst sjelden er kjedelige å se på. Denne kampen kan bli vanskelig. Norwich kjemper for sin eksistens i PL, og de fleste vet hva et lag i en slik situasjon kan hente ut av ekstra energi.

BRANN I BERGEN: Lillestrøm møter Brann i Bergen. Foto: NTB scanpix, Marit Hommedal

2. påskedag Brann — Lillestrøm, C More Fotball:Norsk fotball er i gang for fullt, til glede for svært mange av oss. Jeg skal selv til Bergen for å kommentere denne, men det er ikke derfor jeg har valgt den ut.

Fotball er ofte aller mest interessant når det er et gap mellom forventninger og prestasjoner hos et av lagene. Det er det hos Brann. Det åpner for mange spørsmål: Hvorfor er det sånn? Vil det snu nå? Jeg tror det snur, men Lillestrøm har sett ganske solide ut, og det vil være fjernt fra sensasjonelt om poengene blir med over fjellet.

Jeg synes å være velsignet med en kanalvelger på min tv som tilsynelatende ganske tilfeldig ender på en kanal som viser fotball, så jeg ser ikke bort fra at det også blir et par andre kamper på meg . Uansett hva du velger ønsker jeg deg en god påske.

PS! Hvordan får du sett kampene?

Både Riks-TV og Canal Digital kjører i disse dager kampanje på C-more abbonement. For 199.- kr i måneden får du med deg Tippeligaen, La Liga, Serie A og Europaligaen. Ønsker du å få med deg førstedivisjon kan du abbonere på C-sports. Vær obs på at dette kun er en nettløsning. Ønsker du å få med deg den spennende innspurten i Premier League trenger du TV2 Sport Premium abbonement. Dette får du til 339,- kr i måneden. NB! Alle abbonement krever 12 måneders binding.