Meninger

Har Tromsø-toppene tatt brevkurs i dårlig ledelse?

Kommentar: Den fjerde trenersparkingen i eliteserien denne sesongen ble en flau påminnelse om hvor langt bak deler av norsk fotball henger, skriver 100% Sport-redaktør Bertil Valderhaug.

Styreleder Per Aronsen (t.v) og administrerende direktør Ulf Johansen i Tromslø IL vil ikke gi noen begrunnelse for hvorfor de sparker Steinar Nilsen som hovedtrener ut over at dette er det beste for klubben nå. Foto: NTB Scanpix

  • Bertil Valderhaug

Tromsøs styreleder Per Aronsen gjorde et pinlig forsøk på å sette norsk rekord i «Ingen kommentar» da han og administrerende direktør Ulf Johansen holdt pressekonferanse i TIL-huset. Tema var sparking av trener Steinar Nilsen.

Bertil Valderhaug, redaktør 100% Sport

Hvorfor han fikk fyken?Nei, det fikk vi ikke vite.

Hva som gjorde at de helt plutselig bestemte seg for dette?

Det ble heller ikke besvart.

Les også

TV 2-Davy: - Den mest snodige forestillingen jeg har sett

Hva skjedde egentlig?

Spesielt ille var Aronsens opptreden. Nesten alle spørsmål om bakgrunnen for sparkingen ble feid unna med «Ingen kommentar» og tomme blikk ned i bordet. Isteden fikk vi høre hvor ille det hadde vært for styret å sparke klubblegenden.

Som om det liksom var styremedlemmene som var ofrene i denne saken.

Svarene til de to herrene bak mikrofonene gjorde at alle som satt i salen og som fulgte seansen via TV eller nett ble sittende igjen med et stort spørsmål: Hva er det som egentlig har skjedd her?

Hvis svaret er så enkelt som at resultatene ikke har vært gode nok: Hvorfor ikke bare si det da? Verre kan det umulig være.

Les også

Tromsø sparket treneren – men sa ikke hvorfor: - Pinlig!

Tromsøs Knoll og Tott

Tromsø ligger under streken, har lagt bak seg noen elendige kamper og er i fritt fall mot nedrykk. Søndag var de bare en dommertabbe unna å tape for Sandefjord i bunnoppgjøret. Du trenger ikke å være trener med UEFA-lisens eller fotball-leder i en mannsalder for å skjønne at du lever farlig med så elendige resultater og prestasjoner.

Steinar Nilsens tid på Afheim er over. Foto: NTB Scanpix

Da hadde det vært greit om TILs Knoll og Tott på pressekonferansen hadde sagt det. Isteden er det nå blitt gitt fritt spillerom for de villeste spekulasjoner.Kan det ha skjedd andre ting i kulissene som har fått ledelsen til å sparke han som lenge har ledet Norges nordligste topplag med stødig hånd? Har Nilsen gjort noe dumt som ikke har med det sportslige å gjøre? Har han virket umotivert?

Tidligere i år har Harald Aabrekk fått fyken i Aalesund, David Nielsen måte Strømsgodset og Tor Ole Skullerud ble sparket ut av Molde bare ni måneder etter at han ledet klubben til en historisk dobbelttriumf.

En av fotballhistoriens flaueste

I alle disse tre tilfellene, uavhengig om det var rett eller galt, ble det i hvert fall gitt en sportslig begrunnelse for opphøret av kontrakten. Det samme skjedde da Rikard Norling forlot Brann som en av tidenes trenerflopper i Norge.

Til TV 2 kaller Nilsen sparkingen lyn og torden fra klar himmel. Servitørene av uværet så altså ingenting.

Derfor blir dette en av de flaueste og rareste pressekonferansene i norsk fotballhistorie.

Les også

  1. Refser Nilsen-sparking: - Burde stått løpet sammen

Les mer om

  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. Tromsø IL
  4. Steinar Nilsen