Meninger

«Xavi er over toppen og Messi scorer ikke i bøtter og spann lenger»

ROAR STOKKE BLOGGER: Nå venter en tøff test for «nye» Barcelona.

Mye har endret seg i Barcelona siden lokalvisen Sport skrev tittelen «Tatas vinnerformel - Et geni og tre ballspillere». Tata Martino er erstattet med Luis Enrique i trenerstolen, Cesc Fábregas har gått til Chelsea, og Xavi er ikke på sitt aller beste lenger.
  • Roar Stokke

Avisforsiden over var fra da Lionel Messi skåret enda flere mål enn Cristiano Ronaldo, Andrés Iniesta driblet av hvem som helst på én kvadratmeter med gress og Xavi styrte midtbanen med den største selvfølgelighet. Sånn er det ikke lenger i Barcelona.

Xavi er over toppen, Iniesta leker ikke like enkelt med motstanderne lenger og Messi er like mye tilrettelegger som avslutter, og skårer ikke i bøtter og spann. Som Real Madrids nr 7.

Den nye manageren i Barcelona, Luis Enrique nyter stor respekt blant spillerne, som han gjorde da han kom fra Real Madrid til Barcelona som spiller. Han er kjent for å jobbe knallhardt og krever det samme fra sine egne spillere.

Forrige sesong manglet Barcelona det meste fra sin aller beste periode. Både offensivt og defensivt. Nå tar Enrique sikte på å gjenskape storheten i spillet med større balltempo, flere bevegelser rundt ballfører, en mer direkte spillestil og mer aggressivitet i forsvarsspillet.

Det siste har de klart bra mot middels motstand. De har så langt vist seg svært vanskelig å skåre mot. Angrepsspillet svinger, fra nitrist mot Malaga til bra mot svake Granada.

«Nye» Barcelona, med den eminente kroatiske midtbanespilleren Ivan Rakitic på laget, ser selvsagt frem til Luis Suarez blir spilleklar.

Suárez vil generere enormt med energi, og stor bevegelse, og bør sammen Messi og Neymar bli like gode, og effektive, som Real Madrids stjernetrio på topp. Det er ikke å legge listen for høyt.

Jeg er spent på om vi får se mye til Sergi Samper denne sesongen.

19-åringen, et produkt av La Masia, kan bli den nye styrmannen på midtbanen. Det har blitt hvisket og tisket om stortalentet i 3 år, og alle lar seg imponere av fotballforståelsen hans. Og vil ikke Enrique slippe ham til, vil ingen bli forbauset om Arsene Wenger forsøker å hente ham til London i januar.

Nå venter en tøff test for både Barca og PSG. I Paris så lever manager Laurent Blanc, i følge ryktene og fransk presse, på lånt tid om ikke resultatene og storspillet snart er synlig.

Multimilliardærer har vel ikke like mye tålmod som penger, og de skal ha valuta for investeringene sine. Det sies at Roberto Mancini lurer i kulissene om klubben taper for Barcelona.

PSG sliter med rytmen i angrepsspillet og mange hevder klubben har gjort spillet for avhengig av Zlatan. Noe spillere som blant annet Edison Cavani skal være lite fornøyd med.

Når gode spillere tar for stor plass, og omtrent blir større en klubben, så kreves det en sterk personlighet på trenerbenken, noe som visstnok er Blancs svakhet. En dyktig fagmann, som ikke har autoriteten til å samle alle stjernene i garderoben.

Sånt bruker det å bli trenerskifter av.

Zlatan mot Barca, klubben som gjorde svensken bitter fordi de mente han var for statisk og stillestående til å spille for dem.

Det kan bli en av høstens mest interessante kamper av sånt. Av flere grunner.

Og et trenerbytte.

Sportslig hilsen Roar

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Roar Stokke