Meninger

«Brann nyter presset»

BLOGG: Brann har neppe opplevd verre press enn nå, skriver Doddo.

Doddo spår en tålmodighetstest for Brann mot Jerv Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix

 • Doddo
  Doddo

Forutsetning for sesong 2015 har vært krystallklar fra første avspark: Opprykk. Alt annet vil være en sportslig og økonomisk katastrofe, det vil være en uutholdelig skam, det vil være verre enn å rykke ned fra eliteserien.

Doddo blogger om Brann. Foto: Vegar Valde

Brann har alltid levd under et stort press, men presset har neppe vært større enn i år.Da sesongen startet hadde Brann alt å tape, og poengtap ble det også. Branns prestasjoner liknet forbausende mye på de vi så i fjor. Etter den tiende serierunden hadde Brann bare vunnet tre kamper, de lå på niende plass. Det var sju poeng opp til opprykksplass og kun fire poeng ned til nedrykk.

Les også

Demidov vurderes helt opp mot kampstart

Tålmodighetsprøve

At Brann, til tross for den skuffende starten, har klart å manøvrere seg opp på plass nummer to, er ikke bare overraskende, det er også høyst imponerende. Ja, jeg vet, Brann er en storklubb og skal på papiret feie over enhver motstand i denne divisjonen – en divisjon som de strengt tatt ikke tilhører. Men stort budsjett og store navn har lite å si når man møter toppmotiverte, godt organiserte og fysiske Obos-lag.

Les også

Kampen som viser Haugens opptur

Nesten hver eneste kamp er en tålmodighetsøvelse, en fysisk kraftanstrengelse og dødballbonanza. Det vitner også resultatene om. Selv etter at Lars Arne Nilsen kom inn og brakte struktur, selvtillit og nødvendige 1. divisjons-tanker inn i laget, har ikke Brann briljert. Under hans ledelse har de spilt seksten seriekamper. Åtte av ti seire har de vunnet med knappest mulig margin, med ett mål. De har spilt uavgjort fem ganger og de har tapt én gang.

I flyten

Jerv er et av divisjonens sterkeste lag og kjemper en innbitt kamp for å bli blant de seks beste, og dermed får muligheten til å spille kvalifiseringskamper. Fire serierunder før slutt ligger de på sjette plass. De står bokført med ti seire, ti uavgjortkamper, og seks tap. Når de taper er det som regel med ett mål. Kun én gang har de virkelig blitt kjørt over, og det var overraskende nok mot de grønnkledde fra Sotra. Steffen Lie Skålevik skåret da to av Nest-Sotras fire mål.

Det er altså mye som tyder på at Branns møte med Jerv blir en ny tålmodighetstest. Men jeg håper og tror at Brann skal ta tre poeng også i denne kampen. Det er et berettiget håp jeg har. I det siste har Brann hatt flyten og flaksen som alle formlag har, den forunderlig evnen til avgjøre jevne kamper.

Presset er igjen på Brann, men det vet vi nå, Brann takler press, ja, bedre enn som så, de liker det, det ser nesten ut som de nyter det.

 1. Les også

  «Han er Bergens nyeste og kuleste helt»

 2. Les også

  Brann har den beste treneren i divisjonen

 3. Les også

  Selvfølgelig skal Brann-spillerne ned i lønn

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. SK Brann