Meninger

HP-BLOGG: Syltynn saft

<p>Jeg liker ikke å henge ut spillere, men det er Åge Hareides skyld.</p>

Sogndal 20110509.Bunnoppgjøret i Eliteserien mellom Sogndal og Viking på Fosshaugane Campus endte 0-0 mandag. Sogndals Cato Hansen i duell med Vikings Andre Danielsen. Sogndal-kaptein Per Egil Flo til høyre.Foto: Tor Yttri / Scanpix
  • Hans Petter Jørgensen

0-0 mot Sogndal. Er vi fornøyd med det? Overhodet ikke. Dette Sogndal-laget bestod av syltynn saft, og vi BURDE slått dem. Det klarte vi ikke , fordi vi ikke er bedre for øyeblikket.

Bunnoppgjør ble det annonsert som, og bunnoppgjør så det ut som. Første omgang besto av to lag som fremsto direkte hjelpeløse offensivt.

  • Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

Etter to minutter satte De Lanley fart, og serverte Birkir inne i feltet, men skuddet gikk over. Etter det kunne fått større underholdning om du stirret inn i veggen i 43 minutter. En grønn, men svært humpete bane gjorde det vanskelig å spille langs bakken. Sogndal og Viking svarte med å pumpe baller frem mot spissene.

Erik Nevland hadde en komplett umulig oppgave, og bak han luntet en Birikr helt ute av form. Kantene Berisha og De Lanlay ble overhodet ikke involvert i spillet, og Gyan virket utilpass på den ujevne matta.

Hareide sendte da også Sæternes i oppvarming etter 15 minutter. Han burde egentlig kommet inn allerede da.

Jeg liker ikke å henge ut spillere på denne bloggen, men det er Åge Hareides skyld. Hvorfor? Hvorfor? Hvorfor tviholder du på Birkir, Åge?

Du setter altså inn Bengt Sæternes. Tar ut De Lanlay som sto bak Vikings to eneste sjanser i første omgang, og som kunne foret Nevland/Sæternes med crossere. Og beholder altså en formsvak Birkir på banen – som venstre kant? Hva er det jeg ikke skjønner?

Dessverre virket også vinterens ledestjerne Valon Berisha ute av slag. Det kan skyldes knallharde kamper for U19, for Valon var ikke seg selv. Ofte på etterskudd, og gav Sogndal deres største sjanse.

Rett skal være rett – Viking hevet seg i annen omgang, men det skulle bare mangle etter den første omgangen. Både Gyan, Danielsen og Nevland frisknet til. Sæternes burde scoret på innlegget fra Danielsen, men han ble for hard på labben.

Jeg syntes også Bertelsen fortjener skryt, men hvorfor slår Viking alle disse dødballene med så mye luft under? Like før slutt har Bertelsen anledning til å slå en knallhard innoverskrudd crosser, men slår i stedet en løs fis av et frispark som er ren keepermat. Det samme var tilfelle med de fleste cornerne.

Uavgjort mot er svakt Sogndal gir ikke den oppturen vi trengte. Pasienten er ikke friskmeldt på langt nær. Det halter over hele banen, og Nevland har en umulig jobb alene på topp slik Viking spilte i dag. Det er ingen tvil om at han blomstret når Sæternes kom innpå, og det er heller ingen tvil om hvem som bør spille på topp 16.mai.

Hva mener du: Så du noe som gav håp? Enig i at Sæternes og Nevland må starte 16.mai?

HP

Les også

  1. Målløst og sjanseløst i Saftbygda

  2. Sogndal-Halvorsen: - Skapte nok til å vinne

  3. Et gufs fra fjoråret, Viking

  4. Erik Nevland: - Vi er et bunnlag

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger