Carlsen: - På tide å stoppe Caruana

Etter remis mot Vladimir Kramnik ligger Magnus ett poeng bak Fabiano Caruana. Vinner italieneren torsdag, har han skaffet seg et solid forsprang.

svp://9987?view=sa
  • Øystein Skribeland

SJEKK RESULTATSERVICE HER!

FORUS (aftenbladet.no): Det er ennå tidlig i Norway Chess. Men Caruana har fått en flying start. Det akter Carlsen å gjøre noe med:

— Jeg slo ham senest for litt over en måned siden med hvit. Vinner jeg torsdag, har jeg fått en bra start på turneringen jeg også. Jeg skal iallfall gjøre alt for at han ikke tar tre på rad.

Ok, men ikke fornøyd

Carlsen synes han har spilt bra så langt i Norway Chess. Giri fant de skarpeste forsvarstrekkene tirsdag, mot Kramnik var Carlsen fornøyd med remis med de svarte brikkene.

— Jeg er aldri 100 prosent fornøyd med en remis, men en ok dag på jobben. Jeg sto litt dårligere etter åpningen, men klarte å utligne og legge litt press på ham etter hvert. Det er bra med svart mot Kramnik.

Avslo remis

Russeren tilbød remis etter 41 trekk, men Carlsen avslo og spilte ytterligere 19 trekk. En stund så det ut til at han skulle klare det umulige enda en gang, å vri vann ut av en stein.

— Jeg så ingen fare for å tape, men hadde en liten sjanse til å vinne. Jeg la noen små feller for ham, men han gikk ikke i dem.Tonen mellom ham og Kramnik var svært så gemyttelig da de hadde en lang gjennomgang av partiet etterpå. Det var ingen som slang med leppa i går kveld.

— Jeg føler at formen er fin. Nå gjelder det bare å stoppe Caruana. Det er på tide. Han er vesentlig svakere med de svarte brikkene. Og i morgen har jeg hvit.

Caruana med full pott

Italieneren er imidlertid forberedt, noe av varemerket hans.

— Det blir tøft mot Magnus, men jeg er klar for partiet. Hvis jeg får noen sjanser, håper jeg at jeg er klar til å ta dem.

Han står altså med full pott etter to runder, som den eneste.

— Det er sjelden jeg kommer så godt i gang. Litt heldig har jeg vært i begge partiene, men har grepet mulighetene jeg har fått.

2800 poeng på ratingen har lenge vært et mål for Caruana. Det nivået nådde han på liveratingen i går, uten å være alt for opptatt av det:

— Jeg ser på ratingen når turneringen er over. Det er ennå tidlig i turneringen, alt kan forandre seg på en dag.

- Kan du ta hele turneringen nå?

— Jeg føler jeg har vært en utfordrer hele tiden. Jeg spiller mot disse spillerne hele tiden og kjenner dem. Nivået er høyt, men jeg tror jeg kan slå alle. Men vinne turneringen - det er alt for tidlig å si.

Agdestein imponerer

Simen Agdestein gjorde et nytt strålende parti og spilte remit mot Anish Giri, som spilte remis mot Carlsen tirsdag. Ett poeng etter to runder er mer enn de fleste hadde regnet med. Selv er ikke Agdestein opptatt av poengene.

— Det er om partiene er interessante eller ikke som teller. Hittil har jeg spilt to interessante partier. Resultatet tenker jeg ikke på i det hele tatt.

I fjor var han kommentator på Norway Chess, det er noe helt annet å spille:

— Det er krig og press. Men det er godt å komme i gang, sier Agdestein, som synes formen er i bedring selv om han ennå hoster.

Les også

Carlsen avviser Giri-kompleks

svp://9987?view=sa