Sjakk

Carlsen kjempet for seieren i seks timer

Spilte remis mot Levon Aronian i Grenke Chess Classic.

Magnus Carlsen kjempet for seieren i seks timer med svarte brikker.
  • NTB

Magnus Carlsen spilte uavgjort med svarte brikker mot armeneren Levon Aronian i 1. runde av sjakkturneringen Grenke Chess Classic mandag.

I et spennende parti ble de to enige om remis først etter nærmere seks timers spill i tyske Baden-Baden. Da hadde de utført totalt 64 trekk.

Det hadde lenge ligget an til remis, men verken Carlsen eller verdenssekseren Aronian ønsket å akseptere det med det første. Særlig nordmannen gjorde noen kreative forsøk mot slutten, da Aronian fikk dårlig tid og ville inn i et tårnsluttspill, men han fant ingen måte å vinne på.

– Jeg hadde ikke noe tro på det tårnsluttspillet i det hele tatt. Så jeg prøvde å finne noe annet, noe som ikke fungerte, forklarte Carlsentil TV 2.

Les også

La Manga-turneringen: Se alle kampene og høydepunktene her

– Greit

Carlsen kunne etter partiet påpeke noen feil og unøyaktige trekk han hadde gjort. Men 24-åringen virket ikke spesielt misfornøyd med remis med svarte brikker.

– Det var et greit resultat. Jeg er ikke så kjempefornøyd med spillet. Det var vel ikke så store svingninger, men litt fram og tilbake, sa han.

Det skal spilles sju runder i turneringen. Tirsdag møter Carlsen den betydelig svakere rangerte briten Michael Adams, som var sekundant for Vishy Anand i VM-kampene der Carlsen slo inderen.

Fire uavgjorte

Carlsen vant sin første turnering for året da han gikk til topps i et sterkt felt i nederlandske Wijk an Zee i januar.

Foruten Carlsen, Aronian og Adams, deltar Anand, Etienne Bacrot, David Baramidze, Fabiano Caruana og Arkadij Naiditsch i turneringen i Baden-Baden. Samtlige av mandagens partier endte med remis:

Aronian – Carlsen, Caruana – Anand, Adams – Naiditsch, Bacrot – Baramidze. (NTB)

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen