Carlsen slo tilbake etter marerittstart: – Det var fullstendig hodemist

Magnus Carlsen kom skjevt ut mot Ian Nepomnjasjtsjij i onlineturneringen i sjakk tirsdag, men slo tilbake og vant duellen etter armageddon.

Magnus Carlsen var irritert på seg selv etter parti nummer to tirsdag.
  • NTB

Den norske verdensmesteren og Nepomnjasjtsjij hadde to poeng hver etter de fire hurtigsjakkpartiene. I armageddon-avgjørelsen fikk Nepomnjasjtsjij knappest med tid og måtte til slutt strekke våpen.

Med seieren er Carlsen igjen alene på toppen av resultatlisten i egen turnering.

29-åringen fra Lommedalen har to poengs forsprang til Hikaru Nakamura og Ding Liren.

Samtidig slo han tilbake etter søndagens overraskende tap for nederlandske Anish Giri.

– Jeg er ganske lettet etter nok en veldig tvilsom dag. Det er ikke mer å si enn det, oppsummerte Carlsen overfor TV 2.

Tung start

Duellen mot Nepomnjasjtsjij kunne knapt startet verre for Carlsen. Med hvite brikker havnet 29-åringen raskt på defensiven i det første partiet og klarte aldri å utjevne stillingen. Dermed gikk Nepomnjasjtsjij i en tidlig ledelse.

– Det var fullstendig hodemist i første parti. Jeg sitter der og tenker i seks minutter og greier ikke huske hva jeg skal gjøre. Jeg klarte ikke regne i det hele tatt. Jeg satt og stirret ut i luften. Hodet mitt var blankt, sa Carlsen.

Les også

Carlsen herjet med toppspiller: – Han bare ga opp

Parti nummer to ble så en berg-og-dalbane av sjeldent merke. Carlsen var en periode ille ute og så ut til å være på vei mot et nytt tap, men snudde stillingen og sto plutselig til klar seier. Så fulgte en grov feil 29-åringen oppdaget umiddelbart etter å ha gjort trekket.

Kroppsspråket i sekundene som fulgte sa det meste om følelsene som raste rundt i verdensmesterens kropp. En åpenbart forbannet Carlsen slo flere ganger oppgitt ut med armene over egen bommert.

– Det var fryktelig dårlig, sa Carlsen til TV 2.

Feilen ga Nepomnjasjtsjij en vei inn igjen i partiet, som til slutt endte i remis.

Millionpremie

I parti nummer tre hadde Carlsen tilsynelatende langt bedre kontroll hele veien og tok til slutt en sikker seier. Parti nummer fire endte i remis.

Carlsen avslutter de innledende rundene i Magnus Carlsen Invitational mot Ding Liren torsdag.

De fire beste spillerne går deretter til semifinale. Videre avsluttes turneringen med kamp om 3.-plass og finale.

Den samlede premiesummen i Magnus Carlsen Invitational er på formidable 2,55 millioner kroner. Vinneren stikker av med rundt 700.000 kroner.

Turneringen avsluttes 3. mai.