Carlsen sikret sluttspillplass med ny seier

Etter tre strake remis vartet Magnus Carlsen opp med seier i fjerde parti mot russiske Peter Svidler. Han sikret seg med det sluttspillplass i Legends of Chess.

Magnus Carlsen vant igjen.

Magnus Carlsen er dermed fortsatt ubeseiret i onlineturneringen. Med to gjenstående runder leder Carlsen grunnserien og er allerede garantert en plassering topp fire som sikrer semifinaleplass i turneringen.

Med svarte brikker fikk Carlsen en god åpning på mandagens duell. Han lå lenge an til å kunne ta seieren i første parti, men Svidler reddet remis og poengdeling. Også i andre parti startet Carlsen bra og hadde en god mulighet til seier, men igjen klarte russeren å redde remis.

Etter at også tredje parti endte i remis, vartet Carlsen opp med sterkt spill med hvite brikker i fjerde parti. Dermed var turneringens sjuende seier sikret med 2,5-1,5.

Tirsdag møter Carlsen annenplasserte Jan Nepomnjasjtsjij i en kamp som kan bli avgjørende for hvem som tar med seg gruppeseieren til slutt.

Les også

Teknisk trøbbel da Carlsen vant: Plutselig gikk skjermen til motstanderen i svart

Spansk åpning

Andre parti startet med spansk åpning. En åpning som gir muligheter for begge spillere. Pila viste tidlig en liten fordel til Carlsen, dessuten brukte Svidler vesentlig lengre tid på sine trekk. Etter 16 trekk hadde Carlsen 14 minutter igjen på klokka, mens Svidler var nede i 5.36.

Til tross for et dårlig utgangspunkt klarte derimot russeren igjen å redde remis.

– Svidler viser seg som en forsvarskjempe og klarer å holde remis i en prekær situasjon to kamper på rad, sa TV 2-ekspert og stormester Jon Ludvig Hammer under kanalens sending.

Kan vinne 45.000 dollar

Men det ble ny Carlsen-seier med seier i det fjerde partiet.

Legends of Chess innledes med grunnspill der alle møter alle i løpet av ni dager. Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier og eventuell avgjørelse i armageddon. De fire beste tar seg til semifinaler. Både i semifinalene og finalen spilles det best av tre kamper.

Vinneren får 45.000 dollar og garantert plass i finaleturneringen i Magnus Carlsen Chess Tour i august. Carlsen er allerede klar.

(©NTB)