Sjakk

VM i hurtig- og lynsjakk utsatt til 2021

Det blir heller ikke VM i hurtig- og lynsjakk på Magnus Carlsen i 2020. Mesterskapet blir arrangert tidligst til våren neste år.

Magnus Carlsen i aksjon under årets Norway Chess. Nordmannen må vente til neste år på sin neste VM-deltakelse. Foto: Carina Johansen / NTB

 • NTB

Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) opplyser om avgjørelsen på sine nettsider.

Verdensmesterskapet i de raske sjakkdisiplinene har de siste årene blitt avviklet i romjulen. I fjor vant Carlsen titlene i både hurtig- og lynsjakk.

Fra før er det kart at nordmannens tittelforsvar i VM i klassisk sjakk er satt på vent. Det er ikke kjent hvor eller når i 2021 kampen vil bli arrangert.

I dag ble det også klart at Magnus Carlsens storsatsing i nettsjakk, den digitale sjakktouren «The Champions Chess Tour 2021», blir å se på NRK og TV 2. Kanalene skal dele antall turneringer mellom seg.

Det er Carlsens eget selskap, Play Magnus Group, som opplyser om TV-avtalen.

– Vårt mål er å gjøre sjakk til en internasjonal TV-sport. Avtalen med NRK og TV 2 gir oss viktige inntekter, men det mest verdifulle er at de sammen bidrar til å fremme sjakken. Deres ekspertise i å sende sjakk på TV er viktig for oss i jobben med å kommersialisere sporten, sier tourdirektør Arne Horvei i Play Magnus Group i en pressemelding.

Carlsen har satset stort på nettsjakk etter at koronapandemien brøt ut. Han har knapt konkurrert ved et fysisk brett siden mars, men Norway Chess i Stavanger i disse dager er et unntak.

29-åringens digitale tour vil bestå av ti turneringer og ha med verdens beste sjakkspillere. Den første konkurransen starter allerede i november, mens den siste går i september.

NRK og TV 2 har også sikret seg en opsjon til å sende sjakktouren i ytterligere én sesong til.

Les mer om

 1. Sjakk
 2. Magnus Carlsen

Relevante artikler

 1. SJAKK

  Kaja Snare blir sjakkverdenens ansikt utad

 2. SJAKK

  Magnus Carlsen fortsetter storsatsingen

 3. SJAKK

  Bursdagsbarnet Carlsen tapte finalen fra hemmelig, varmt sted

 4. SJAKK

  Magnus Carlsen fyller 30 år mandag – kan feire med storseier

 5. SJAKK

  Mer jubel: Carlsen slo rivalen og sikret turneringsseier

 6. SJAKK

  Carlsen-rival truet med å trekke seg. Nå er han blitt hørt.