Sjakk

Carlsen-seier før møtet med sin største utfordrer

Nå har Magnus Carlsen funnet formen igjen.

UTFORDRER: Magnus Carlsen (t.v) har fått en reell utfordrer i Fabiano Caruana. Fredag møtes de til duell. Foto: NTB scanpix

  • NTB

Magnus Carlsen er tilbake i god gammel form ved sjakkbrettet. Torsdag nedkjempet han Levon Aronian og tok sin annen strake seier i storturneringen i Nederland.

Det var lenge et jevnt parti, men sakte og sikkert skaffet Carlsen seg et klarere og klarere overtak. Aronian gjorde en feil i 30. trekk, og Carlsen straffet den nådeløst. Deretter ble det fort ganske klart at nordmannen kom til å vinne.

Les også

Han ofret vennskap og flyttet til Europa for nå drømmen. Men Carlsen står i veien.

Etter 47 trekk og om lag fire timer ved brettet ga Aronian opp, og Magnus Carlsen kunne innkasserte årets annen seier.

Etter to remis og et tap lå Carlsen dårlig an etter de tre første partiene i Wijk aan Zee. Tirsdag slo han hjemmefavoritten Loek van Wely, som var nest lavest rangert av de 14 deltakerne.

Les også

Carlsens første seier siden VM

Torsdagens seier, på en dag hvor partiene ble spilt i Rotterdam, kom derimot mot den tredje høyest rangerte spilleren i turneringen. Armeneren Aronian er tidligere verdenstoer.

Carlsen selv og fredagens motstander Fabiano Caruana er nummer en og to på verdensrankingen. Aronian er på 6.-plass.

— Det hjelper veldig at jeg har fått litt poeng nå. Det ville ikke vært gøy å være på minus når jeg møter Caruana, sa en fornøyd Carlsen til TV 2 etter partiet. (©NTB)

Les mer om

  1. Sjakk