Sjakk

Her går Magnus Carlsen på et sjeldent tap

Sjakkstjernen prøvde seg på sandvolleybanen i Stavanger.

I SANDEN: Magnus Carlsen prøvde seg på sandvolleybanen i Stavanger lørdag. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

  • Jan-erik Larsen

STAVANGER (Aftenbladet): Verdensmester Magnus Carlsen er ikke redd for nye utfordringer. Hans treningsøkter på fotball— og basketballbanen mellom sjakkpartiene er velkjent.

Lørdag fikk Carlsen og Jon Ludvig Hammer også prøve seg i sandvolley i en pause av Stavanger Major. Magnus var på lag med Victoria Kjølberg og Hammer med Janne Kongshavn. De to jentene er for tiden Norges førstepar i sanden.

TOK UTFORDRINGEN: Magnus Carlsen. Foto: Lars Kristian Aalgaard

På sandvolleybanen var det Hammer og Kongshavn som trakk det lengste strået. Det to ledet helt fra start og vant settet med 21-16. Deretter fortsatte utøverne med et parti sjakk. Her hadde de ikke lov å hjelpe hverandre, slik at Kjølberg ikke kunne innhente tips fra Carlsen før sine trekk.— All ære til Janne og Jon Ludvig. De var gode og spilte bedre enn oss. I sandvolleyballen var jeg ikke god nok, erkjente Carlsen da han ble intervjuet av speakeren etter kampen.

Les også

Dette Magnus Carlsen-stuntet fikk New York til å måpe

Carlsens manager, Espen Agdestein, røpet at sandvolley ikke er helt ukjent for Magnus. Sammen med Jon Ludvig Hammer har han prøvd seg på sporten under noen opphold i Kragerø. Janne Kongshavn og Victoria Kjølberg er ikke så drillet i sjakk, men hadde trent litt i dagene før møtet med Carlsen og Hammer.

Sjakkpartiet, som hadde en maksimal lengde på fem minutter, ble også vunnet av Kongshavn/Hammer, etter at Victoria Kjølberg gjorde en tabbe like før tiden gikk ut. Dermed vant Kongshavn/Hammer duellen med 2-0. — Nå kan jeg skryte av å ha slått verdensmester Magnus Carlsen i sjakk, sa en fornøyd Janne Kongshavn etter kampen.

Les også

  1. Får ikke møte Magnus Carlsen i Norge: - Tjente neppe på Putin-støtten

  2. Norske sandvolleyhåp røk ut: − Vi kom aldri opp mot vårt beste

  3. To norske lag til 16-delsfinale

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen