Sjakk

To Carlsen-hjelpere kjemper om én plass i stjerneturnering

Blir det Magnus Carlsens tidligere trener, eller han som hjalp ham til VM-seier?

AKTUELL: Simen Agdestein, her under VM-kampen til Magnus Carlsen i Chennai, kan få en plass i Norway Chess. Erlend Aas, NTB Scanpix

Åtte av ti deltakere til sommerens utgave av Norway Chess er allerede klare. Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal spille om en av de to siste plassene.

Verdensmester Magnus Carlsen var den første deltakeren som ble klar for sommerens turnering. Deretter har arrangøren bekreftet ytterligere sju navn. Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson forteller at en av de resterende to plassene vil fylles med et norsk navn.

— Vi ønsker å gi en norsk spiller sjansen til å spille sammen med verdenseliten. Jon Ludvig (Hammer) spilte også den turneringen i fjor og uttrykte stor glede over å få være med, sier Aulin-Jansson til NTB.

Magnus Carlsen deltar i Norway Chess i Stavanger.

Foruten Carlsen er Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Fabiano Caruana, Sergej Karjakin, Aleksander Gristsjuk og Peter Svidler klare for turneringen, som går av stabelen i juni.— Det er en selvfølge at Magnus er med, men det er viktig for norsk sjakk at også en annen norsk spiller får være med. Delvis på grunn av den matchingen spilleren får, men også fordi han vil få se hvordan nivået er, sier sjakkpresidenten.

Duellen mellom Hammer og Agdestein vil bli spilt i slutten av april i Oslo.

(©NTB)

Les mer om

 1. Sjakk

Relevante artikler

 1. SJAKK

  Carlsen møter rivalene i Stavanger

 2. SJAKK

  Etter Carlsen-drama: Nå vil TV 2-sjef ha mer lynsjakk

 3. SJAKK

  - Utlandet ser på Norge med misunnelse og beundring

 4. SJAKK

  Norges sjakkpresident: - Magnus er en rakett som bare går videre og videre oppover

 5. SJAKK

  Får ikke møte Magnus Carlsen i Norge: - Tjente neppe på Putin-støtten

 6. SJAKK

  Carlsen prøver kompisens jobb: - Ikke ute etter å ta folk