Sjakk

Misfornøyd Carlsen: – I dag var det veldig, veldig dårlig

Magnus Carlsen spilte lørdag remis også mot sjakkveteranen Vishy Anand. Det var hans syvende strake poengdeling i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland.

Magnus Carlsen har spilt sju strake remis i Nederland. Foto: Maria Emelianova / AP

 • NTB

Carlsen spilte med svarte brikker i møtet med inderen og måtte notere sin sjuende remis på like mange partier. Etterpå var han langt fra fornøyd med eget spill.

– Spillet mitt mot Fabiano Caruana i går var en liten opptur, men i dag var det veldig, veldig dårlig, sa Carlsen til TV 2 etter at fire og en halv time ved brettet endte med remis etter 54 trekk.

 • Nordmannen var heller ikke fornøyd fredag: Frustrert Carlsen etter ny remis: – Det er ikke veldig inspirerende å holde på som nå

Stor feil

Han medga at han skrudde opp risikoen i jakten på endelig å få en seier.

– Jeg spilte med en viss risiko, men åpningen ble ingen supersuksess. Jeg føler at han sto en del bedre enn meg, men så kom jeg meg fint inn i partiet. Jeg følte at jeg sto greit, og hans B4-trekk var mer eller mindre et remistilbud, sa han.

– Jeg valgte å spille mer aggressivt, men så gjorde jeg en horribel feil. Jeg hadde oversett en viktig detalj da han spilte tårn til D1. Det så litt stygt ut en stund.

Sjakkcomputeren viste overtak til Anand, men med godt forsvarsspill jevnet Carlsen ut stillingen igjen.

– Jeg vil ikke ta så mye ære for at det ble remis. Han kunne definitivt gjort bedre forsøk på å vinne. Det er ingen god følelse å spille så dårlig som jeg gjør, men jeg har iallfall sju remis. Det kunne vært enda verre, sa Carlsen til TV 2.

Forbedret egen rekord

Han forbedret sin rekordrekke til 114 partier uten tap. Det har gått 536 dager siden det forrige nederlaget i langsjakk. Det skjedde mot Shakhriyar Mamedyarov 31. juli 2018.

Alireza Firouzja leder turneringen med 5,0 poeng, et halvt poeng foran Wesley So, Fabiano Caruana og Jorden van Foreest. Carlsen på 5.-plass er 1,5 poeng bak lederen.

Fortsatt er turneringen bare halvspilt. Carlsen møter russiske Nikita Vitjugov søndag.

Les mer om

 1. Magnus Carlsen

Relevante artikler

 1. SJAKK

  Opptur for Carlsen – endte rekken uten seier

 2. SJAKK

  Frustrert Carlsen: – Det er ikke veldig inspirerende å holde på som nå

 3. SJAKK

  Magnus Carlsen vant norsk duell - leder turnering

 4. SJAKK

  Carlsen etter at rivalen vant storturnering: – Jeg trenger en pause nå

 5. SJAKK

  Carlsen knuste VM-rivalen – kjemper om stor pengesum

 6. SJAKK

  Carlsen kunne smile: Klarte noe han ikke har gjort siden 2018