Bekreftet: Magnus Carlsens VM-rival blir klar i november

Kandidatturneringen ble stanset i mars.

Magnus Carlsens VM-rival blir klar i november.

Kandidatturneringen, der Magnus Carlsens VM-motstander skal utpekes, måtte også stanses tidligere i år som følge av virussituasjonen. Tirsdag kunngjorde FIDE, det internasjonale sjakkforbundet, når turneringen starter opp igjen. Planen nå er at kandidatturneringen skal starte 1. november, enten i Jekaterinburg (Russland) eller Tblisi (Georgia). Den georgiske hovedstaden er reservearrangør dersom det ikke går an å arrangere turneringen i førstevalget på grunn av koronapandemien. Det var også der turneringen ble spilt før den ble avbrutt i mars. Ifølge FIDE er det flere andre reserveløsninger.

Turneringen fikk mye kritikk fordi den fortsatte helt til 26. mars, midt i det første koronautbruddet. Norge stengte ned så tidlig som 12. mars.

Les også

Her blir sjakkstjernene fraktet ut av Russland i privatfly etter at Putin hadde stengt grensene

Selve finalespillet, der Magnus Carlsen møter sin utfordrer, er utsatt til 2021.

De åtte kandidatene rakk å spille sju runder før turneringen ble avbrutt, og spillerne starter opp igjen der de slapp. Det betyr at franske Maxime Vachier-Lagrave er i delt ledelse med Jan Nepomnjasjtsjij.

Carlsen ble verdensmester da han beseiret Vishy Anand i India i 2013. Siden har han forsvart tittelen tre ganger. I 2018 slo han Fabiano Caruana i London.