Sjakk

Norway Chess-sjefen om toppidrettssjakk: – Et stort steg i riktig retning

Styreleder Kjell Madland i Norway Chess jubler over at sjakk har fått plass på flere lokale toppidrettsskoler og vil gjerne samarbeide for å gi elevene verdifull praksis.

Norway Chess-sjef Kjell Madland sammen med Magnus Carlsen og Levon Aronian da superturneringen ble arrangert for første gang i 2013.

– Det er svært positivt at videregående skoler har fått øynene opp for hvor bra og viktig sjakk er. Å engasjere barn og unge har vært viktig for oss helt fra dag én. Vi er veldig glade for at det har hatt en slik effekt, sier Norway Chess-sjef Kjell Madland til Aftenbladet i forbindelse med saken om at toppidrettsskoler i Sandnes og Stavanger satser på sjakktalenter.

Da den første Norway Chess-superturneringen ble arrangert i mai 2013 kom verdens beste sjakkspillere til Sandnes og Stavanger for å konkurrere, og sjakkinteressen slo ut i full blomst i Rogaland. For arrangøren av Norway Chess har det helt fra starten vært viktig at barn og unge fikk prøve seg på sjakk. Madland mener at en økende andel unge sjakkspillere kan få stor betydning for næringslivet i regionen om noen år.

Les hele saken med abonnement