Carlsen etter tapet: - Alt gikk galt fra starten av

Se videointervju med Magnus Carlsen etter nederlaget mot Vishy Anand.

svp://20906?view=ap

Se video intervju med Magnus Carlsen over.

PARTI 3 AV 12: VISWANATHAN ANAND-MAGNUS CARLSEN 1-0 (SAMMENLAGT 1,5-1,5)

SOTSJI (Aftenposten.no): Det var definitivt ikke Magnus Carlsens dag ved sjakkbrettet i Sotsji. Han var åpenbart ikke forberedt på utfordrer Viswanathan Anands åpningsspill på den tredje spilledagen. Han gikk på et sviende nederlag og begge har nå 1,5 poeng i kampen om å kunne kalle seg verdensmester.

— Dette suger. (It sucks) Alt gikk galt fra starten av i dag, og jeg var jo overrsket over det Vishy gjorde i åpningen, sa Magnus Carlsen på den internasjonale pressekonferansen.

Han var også klar på at han hadde bare seg selv å skylde på. Han vil ikke trekke inn muligheten for at hans sekundanter hadde foreberedt ham for dårlig på det som kunne komme fra Anand.

— Det er alltid min feil hvis jeg taper, slo han fast.

Første VM-tap

Tapet mot Anand betyr også at Magnus Carlsen har gått på sitt første tap i en VM-kamp. I fjor i Chennai tapte ikke Carlsen en eneste av partiene mot Vishy Anand.

— En meget viktig seier for Anand. Det må bety mye for selvtilliten. Han viste at det er mulig å vinne mot Carlsen, sier El País-journalisten Leontxo García.

Les også

Carlsen knust av Anand-angrep: - Jeg tror Magnus er sur nå

Magnus Carlsen måtte bare innrømme at han ikke hadde gjort jobben godt nok på forhånd denne gangen.

— Magnus Carlsen var åpenbart ikke forberedt på åpningsspillet til Anand i dag. Men du kan ikke være foreberedt på alt, sier den nederlandske sjakkjournalisten Dirk Jan ten Geuzendam. Han tror Carlsen kan komme tilbake ganske raskt.

Det var strengt tatt ikke noe Magnus Carlsen kunne gjøre med sin motstander etter den aggressive åpningen.

Mister ikke troen

— Heldigvis vant jeg det andre partiet. Nå er vi likt. Da er jo jo tilbake til start på en måte, sa Carlsen til norske journalister like etter at den offisielle pressekonferansen var over.

Den norske mesteren er klar på at dette tapet ikke betyr så veldig mye.

— Jeg tror ikke det skal bli vanskelig å motivere meg for resten av kampene. Jeg skal unngå å bli selvdestruktiv.

Lettet Anand

På de to foregående pressekonferansene har det vært en lettere deprimert Viswanathan Anand som har møtt opp. Denne gangen var han i langt bedre humør.

— Jeg er svært fornøyd med seieren i dag, sa han og smilte.

Onsdag fortsetter sjakk-VM med det fjerde partiet. Følg partiet og chat med vår sjakkekspert Johannes Kvisla fra klokken 13.00.

svp://20906?view=ap