Remis for Carlsen i Norway Chess

Brukte over seks timer på de 76 trekkene.

REMIS: Magnus Carlsen spilte remis mot nederlenderen Anish Giri i Norway Chess torsdag.

Etter to strake tap spilte Magnus Carlsen remis mot nederlenderen Anish Giri i Norway Chess torsdag.

Det tok sin tid å spille partiet ferdig, og først etter over seks timer var det slutt etter 76 trekk.

Carlsen lå godt an tidlig i partiet, men etter hvert jevnet det seg ut.

– Dette var ikke bra nok. Jeg fikk spillet dit jeg ville, men plutselig overså jeg en mulighet. Jeg hadde en fordel med bøndene, og denne kampen burde jeg absolutt ha vunnet, sa Carlsen til TV 2. ## Skjevt

– Jeg kom skjevt ut, og helt ærlig fryktet jeg at det ville gå mot et pinlig og raskt tap, sa Giri til TV 2. Carlsen fikk med seg 0,5 poeng, og dermed ligger han fortsatt sist i turneringen. Carlsen står uten seier så langt i turneringen på hjemme. I de to siste årene er Carlsen blitt nummer to sammenlagt i Norway Chess.

Fredag spiller Carlsen med svarte brikker mot inderen Viswanathan Anand, inderen Carlsen har beseiret begge gangene han ble verdensmester. Fredagens kamper spilles ved Utstein Kloster.

Les også

Norway Chess-arrangøren beklager overfor Carlsen etter tidstabbe

Remis for Hammer

Jon Ludvig Hammer imponerte i svart mot ukraineren Levon Aronian. Kampen mellom dem endte i remis. Hammer, ranket som nummer 61 i verden, kom inn i turneringen med et wild card.

– I motsetning til de to første partiene kom jeg tidlig bak, men i dag holdt jeg meg godt sammen mot en av verdens beste spillere. Jeg er godt fornøyd med remis i dette oppgjøret, sa Hammer til TV 2. Hammer har ett poeng etter tre kamper. Han ligger på plassen foran sisteplasserte Carlsen i sammendraget til nå.

– Jeg føler kanskje jeg burde hatt 1,5. I morgen (fredag) er det et nytt parti. Til da må en nullstille seg for å være klar til neste runde.

Hammer skal fredag opp mot Alexander Gristsjuk. Russeren har også ett poeng etter tre kamper.

(©NTB)