Dramatisk da Carlsen tok første stikk i finalerundene

Magnus Carlsen vant den første av finalerundene i Chess Masters. Nordmannen avgjorde etter imponerende spill i siste lynsjakkparti, men ikke uten dramatikk.

Magnus vant den første finalerunden mot Anish Giri.

For i det andre lynsjakkpartiet mellom Carlsen og Giri røk nettverksforbindelsen til Carlsen. Heldigvis var avbruddet av det korte slaget.

Like etter dro Carlsen det i land etter sterkt spilt. Det gjorde at han van den første av finalerundene i Chess Masters.

– Jeg tror egentlig at han ble mer satt ut enn meg, sa Carlsen i et intervju med TV 2.

– Jeg tror at han ble satt ut av å sitte der og vente. Han satt der og visste ikke helt hva han skulle gjøre, sa han videre etter seieren.

Svarte brikker

Carlsen startet med svarte brikker i første parti, og greide remis i det som var en komplisert stilling. Dermed sto kamphanene likt før de barket løs i andre parti.

Der festet nordmannen et overtak der han oppskriftsmessig vant med de hvite brikkene.

I tredje parti hadde nederlandske Giri mulighet til å krige seg inn i kampen, men måtte nøye seg med et remis. Carlsen hadde dermed alle muligheter til å avgjøre kampen i det fjerde partiet med de hvite brikkene.

Det gjorde han ikke. Giri spilte smart og klarte remis mot Carlsen. Det betydde lynsjakk, og det var Giri som fikk starte med hvite brikker.

– Det var en enkel regnefeil, sa Carlsen om det fjerde partiet der han kunne avgjort.

– Jeg trodde jeg hadde regnet ut alle muligheter, men så var det eller annet som hadde gått meg hus forbi. Tanken min var at partiet skulle være over med en gang, men det viste seg å være feil, sa han.

Lynsjakk og seier

I første parti av lynsjakken reddet Carlsen remis etter en svak start.

Som om ikke kampen var dramatisk nok fra før, røk Carlsens nettverksforbindelse midt i andre lynsjakkparti, men avbruddet ble heldigvis av det korte slaget.

– Det fikk fra å være en match hvor jeg hadde fullstendig kontroll, til at alt det ble kastet ut av vinduet, medgir Carlsen.

Men nordmannen dro det i land. Med hvite brikker i siste lynsjakkparti tok han seieren etter imponerende spill.

Magnus Carlsen ankom finalerundene etter å ha slått ut kinesiske Diren Ling i semifinalene etter kun to kamper. Dermed fikk den norske sjakklegenden en hviledag før finalerundene braket løs fredag.

Det fikk ikke Anish Giri. Han kom fra tre kamper mot Jan Nepomnjasjtsjij i sin semifinale, som ble avgjort etter lynsjakk.

Neste finalerunde spilles lørdag.

(©NTB)