Sjakk

Blandet start for Magnus Carlsen i Chess Masters

Magnus Carlsen har 2,5 poeng av 5 mulige etter første dag av gruppespillet i Chess Masters, som inngår i hans Magnus Carlsen Chess Tour.

Magnus Carlsen spilte på det jevne første dag av Chess Masters-turneringen. Foto: Heiko Junge

  • NTB

– Dette var ganske dårlig, sa Carlsen til Chess24.com om sitt spill lørdag. En seier, ett tap og tre remis ble fasit for verdensmesteren første dag. Det gir ham delt 3.-plass i gruppen.

– Jeg hadde en lovende start med halvannet poeng på de to første partiene, og det kunne også vært mer. Etter det gjorde jeg veldig, veldig, veldig mye rart, sa verdensmesteren til TV 2.

Han er ikke bekymret med tanke på turneringen.

– Så lenge jeg har en brukbar dag mandag, går dette bra.

Carlsen tok sin seier med svarte brikker mot indiske Pentala Harikrishna, men han tapte med hvite brikker mot russeren Daniil Dubov. Det ble remis mot Hikaru Nakamura, Aleksandr Grisjtsjuk og Vladislav Artemjev. Sistnevnte leder med 3,5 poeng.

Carlsen tok 2 poeng i sine tre partier med svarte brikker, men bare et halvt poeng i de to partiene han spilte med hvitt.

Sløste

Carlsen innledet turneringen med remis mot Nakamura. Med svarte brikker hadde verdensmesteren et ganske klart overtak underveis, men han greide ikke å omsette det i seier, og etter 73 trekk endte det med remis.

– Jeg burde ha vunnet det partiet, sa Carlsen.

I neste parti hadde han fortsatt svarte brikker mot Harikrishna. Det var lenge jevnt, men etter hvert spilte nordmannen seg til et overtak som han omsatte i seier etter 85 trekk.

Det var i sitt første parti med hvite brikker at Carlsen fikk trøbbel. Gristsjuk spilte seg til et klart overtak og så ut til å være på vei mot seier, men Carlsen mistet ikke hodet og utjevnet overtaket da russeren fikk tidstrøbbel. Etter 54 trekk endte det med remis.

– Det var et parti jeg egentlig skulle tapt, sa verdensmesteren.

Les også

Tennispresidenten: – Vi har mye å ta tak i

Dubov vant

I det fjerde partiet fikk Carlsen trøbbel med å håndtere Dubovs offensive spill. Han ordnet flere ganger opp i vanskelige stillinger, men til slutt skaffet Dubov seg et overtak han greide å omsette i seier. Etter 46 trekk ga Carlsen opp.

I partiet mot Artemjev jaget Carlsen seier, men greide aldri å skaffe seg en stilling han kunne omsette i gevinst. Etter 78 trekk ble det remis.

Turneringen er den tredje i Magnus Carlsen Chess Tour. Det er innledende gruppespill i to grupper à seks spillere, der alle møtes innbyrdes to ganger. De fem siste rundene i Carlsens gruppe spilles mandag.

Søndag skal de seks spillerne i gruppe B i aksjon for første gang. Etter gruppespillet går de fire beste i hver gruppe videre til kvartfinaler.

Les mer om

  1. Magnus Carlsen
  2. Sjakk