Sjakk

Carlsen hylles av rival etter ny milepæl: – Han spilte fantastisk

Magnus Carlsen spiller strålende sjakk for tiden. Foto:

Magnus Carlsen spiller strålende sjakk for tiden.

  • NTB

Magnus Carlsen hadde ingen problemer å slå Alexander Gristsjuk i det siste partiet i Shamkir Chess-turneringen. Etterpå bøyde russeren seg i støvet.

Carlsen var allerede turneringsvinner før tirsdagens avsluttende runde i Aserbajdsjan, men nordmannen lot ikke det bli noen hvilepute.

Carlsen avsluttet kruttsterkt og vant dermed alle sine tre siste partier på en svært overbevisende måte. 28-åringen fra Lommedalen malte på sedvanlig vis russeren i stykker tirsdag, og etter 39 trekk var det over.

Gristsjuk havnet etter hvert i tidstrøbbel og ga opp.

– Magnus spilte fantastisk bra i dag, sa den russiske sjakkstjernen etter at partiet var over.

  • LEST DENNE? Carlsens geniale trekk skaper begeistring: – Han er bedre enn noensinne

Tirsdagens parti var Carlsens 50. på rad uten tap i langsjakk.

Carlsen endte opp med å ta sju av ni mulige poeng i årets Shamkir Chess og vant turneringen for fjerde gang på fire forsøk. Han seiret også i 2014, 2015 og 2017.

Årets triumf var av det overlegne slaget. Carlsen endte hele to poeng foran nestemann, kineseren Ding Liren. Sergej Karjakin endte også opp med fem poeng. Alle de fire øvrige partiene på avslutningsdagen endte med remis.

På sosiale medier haglet det med komplimenter for Carlsen etter tirsdagens parti. Beskrivelsen «Sjakkens Mozart» dukket på ny opp. Enkelte mente at den norske verdensmesteren har gjort en av sine beste turneringer noen gang.

Allerede i neste uke går verdensmesteren løs på sin neste oppgave. Grenke-turneringen i Tyskland spilles fra 20. til 29. april.

Les mer om

  1. Magnus Carlsen