Sjakk

Carlsen reddet remis mot erkerival Anand

Nordmannen spilte med svarte brikker mot VM-motstanderen.

TAKK FOR KAMPEN: Magnus Carlsen (t.h) og Vishy Anand ble enige om remis fredag. Bildet er fra VM-kampen mellom de to i november.

Etter fem timers spill og 53 trekk ble Magnus Carlsen og Viswanathan Anand enige om remis i Vugar Gasjimovs minneturnering i Aserbajdsjan fredag.

Carlsen spilte med svarte brikker, og en stund så det også «svart» ut for ham etter et svakt trekk tidlig i spillet. Datamaskinene mente at Anand ville vinne om han ikke gjorde noen feil.

Men så gjorde inderen nettopp det mot slutten, og Carlsen viste igjen evnen til å redde seg ut av vanskelige situasjoner.

– Jeg var åpenbart ikke god nok i starten, så dette kunne fort blitt tap. Jeg spilte ikke spesielt imponerende, konstaterte verdensmesteren etter at partiet var over.

Carlsen og Anand har som kjent møttes i de to siste VM-kampene med Carlsen-seier som utfall i begge. Fredag hadde Anand muligheten til å få en liten revansje, men inderen klarte altså ikke utnytte muligheten som bød seg.

Lørdag fortsetter Carlsen minneturneringen med spill mot hjemmehåpet Sjakhrijar Mammedijarov. Søndag venter en enda tøffere kamp mot verdenstoer Fabiano Caruana fra Italia.

Mammedijarov og Caruana spilte også remis da de møttes til sin første kamp fredag. Bedre gikk det for russiske Vladimir Kramnik og amerikanske Wesley So. De åpnet begge med seier mot henholdsvis Michael Adams og Anish Giri. (©NTB)

Les også

  1. Tøff kamp om Norway Chess-plass

  2. Jon Stewart harsellerte med Carlsen-rivaler: - USA kjøper opp nerder!

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen