Her avslører Carlsen skade i skjebnekampen: – Jeg hadde egentlig hatt en fin dag

– Gutten har det vondt, sa TV 2s programleder Fin Gnatt om skaden til Magnus Carlsen, som tross store smerter vant skjebnekampen mot Nakamura.

Magnus Carlsen sitter på knærne under skjebnekampen i Chess Grand Tour mot Hikaru Nakamura. Grunnen skal være en ryggskade Carlsen pådro seg like før dagens kamp.

Magnus Carlsen-Hikaru Nakamura 3–1 (3–3 sammenlagt.)

Magnus Carlsen var helt avhengig av å vinne dagens kamp mot Hikaru Nakamura. Amerikaneren ledet nemlig finaleserien 3–2 etter å ha slått Carlsen noe overraskende i armageddon tirsdag.

Dermed måtte Carlsen vinne for å tvinge fram en sjuende kamp mot Nakamura. Det klarte verdenseneren i sjakk med glans. Til tross for at Carlsen spilte knestående etter en skade like før kampen, banket han Nakamura over fire partier.

Skadesmell på stranden

Men oppladningen til skjebnekampen var alt annet enn ideell for Carlsen.

Kort tid før dagens kamp mot Nakamura, skadet Carlsen ryggen på stranden.

Hovedpersonen forklarer hva som skjedde.

– Jeg hadde egentlig hatt en fin dag, jeg hadde vært ute, syklet og spist i et par timer. Så skulle jeg bare ta en rask dukkert i sjøen og løp bort. Så var det et eller annet som gikk bak i ryggen. Det er flaks at det går an å spille sjakk selv om man sitter på sine knær, sa Carlsen til TV 2 etter seieren.

Ifølge sjakkspilleren skjedde hendelsen kun 20 minutter før han skulle være klar til det første partiet mot Nakamura.

– Det skjedde 20 minutter før jeg skulle spille, så det var ikke ideelt. Det var både litt tid og smertestillende som hjalp, sa Carlsen.

Spilte i knestående

Ryggskaden gjorde at Carlsen valgte å forlate stolen for å sitte på knærne med en pute mellom beina og gulvet.

– Gutten har det vondt, og har det ikke bra. Jeg fikk tilbakemelding fra Henrik (Carlsens far og manager), og de rakk bare å ta et litt varmt bad i håp om at det kunne få ting til å løsne i den litt vonde ryggen. Han velger altså ikke å sitte på stolen, men har hentet en pute og sitter på den, sa TV 2s programleder Fin Gnatt under sendingen på kanalen.

Magnus Carlsen pådro seg en ryggskade på stranden kun timer før dagens skjebnekamp mot Nakamura.

Under kampen skar Carlsen jevnlig grimaser og viste tegn til smerte.

– Det er veldig leit å høre, og litt av en dag det skulle skje på. Vi får bare håpe at det blir bedre. Å spille med fysiske smerter i sjakk er en veldig ubehagelig situasjon. Særlig hvis det blir en lang og hard dag, sa TV 2s sjakkekspert Hans Olav Lahlum.

Flere av seerne ble også oppmerksom på at Carlsen satt på gulvet og viste store smerter gjennom kampen.

I dag heier mange kronisk smerte pasienter på Magnus, dette klarer du! #2sjakk håper noen kjøper en donut pute til i morgen!Har Magnus vondt i ryggen? Siden han sitter på kne. #2sjakk

Avgjøres torsdag

Carlsen startet med å vinne det første partiet. Så etterfulgte to remiser, før Carlsen vant det fjerde og siste partiet.

Dermed skal sjakkturneringen Grand Tour Series avgjøres med en ny, syvende kamp torsdag. Førstepremien ligger på 1,28 millioner kroner, mens annenplassen får 730.000 kroner.

Det spilles i utgangspunktet fire partier hurtigsjakk. Hvis det står likt blir det to lynsjakkpartier og eventuelt avgjørelse i armageddon.