Carlsen får likevel utsatt VM-frist

Sjakkforbundet har snudd og lar Magnus Carlsen vente til neste uke med å skrive under kontrakten for VM-kampen mot Vishy Anand.

Magnus Carlsen tok sin andre remis på rad i USA (Arkivfoto)

Magnus Carlsen skal etter planen møte Vishy Anand til VM-kamp i november. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) ønsker å arrangere VM i russiske Sotsji, men Carlsen har ikke signert noen kontrakt.

Carlsen måtte opprinnelig skrive under kontrakten senest fredag. Nå opplyser FIDE at fristen er flyttet.

– En signatur 1. eller 2. september kan vi tolerere, men vi kan ikke vente noe lengre enn det, sier visepresident Israel Gelfer til chess.com, ifølgeTV 2.

Ifølge kanalen sa Carlsen følgende til en lokal TV-stasjon i St. Louis i natt, da han ble spurt om han kom til å signere kontrakten fredag.

— Det må vi snakke om senere, svarte Carlsen.

- Når?

Les også

– Det vil være veldig rart med VM uten Magnus Carlsen

— Helst etter turneringen. Må vi snakke om det før den er ferdig, så greit, men ikke i dag.

- Men i morgen, fredag, kan du jo måtte snakke om det?

— Neppe!

Oppgitt

Den australske grand masteren Ian Rogers sier til TV 2 at han er oppgitt over FIDEs vingling.

— Det er umulig å si når fristen faktisk er. Det hele er veldig usikkert akkurat nå. Men det er normal oppførsel fra FIDE. De flytter på datoer akkurat som de vil. Det har de alltid gjort, men den sittende administrasjonen er verre enn noen sinne.

Ny remis

Den norske verdensmesteren er for tiden opptatt med spill i storturneringen Sinquefield Cup i USA. Torsdagens parti mot amerikaneren Hikaru Nakamura endte i remis etter 32 trekk. Carlsen tok remis ved trekkgjentakelse. Dermed har Carlsen fortsatt ikke tapt et parti klassisk sjakk mot amerikaneren, skriverVG.

De to har spilt mot hverandre flere titalls ganger. Nakamura er rangert som verdens femte beste spiller.

Den norske verdensmesteren innledet sjakkturneringen med remis mot franskmannen Maxime Vachier-Lagrave onsdag.

Turneringen samler seks av verdens ti høyest rangerte sjakkspillere, og deltakernes snittrating på 2801,67 poeng er tidenes høyeste for en turnering. Alle spillerne skal møtes to ganger i løpet av turneringen. (©NTB)