Sjakk

Carlsens finalemotstander klar – Nepomnjasjtsjij vant semifinalen

Jan Nepomnjasjtsjij måtte vente lenger enn han håpet på å sikre finalebilletten, men vant til slutt sin semifinale i Legends of Chess over Anish Giri søndag.

Magnus Carlsen er klar for finale. Heiko Junge

 • NTB

Etter en seier hver i de to første kampene fredag og lørdag, avgjorde Nepomnjasjtsjij i tredje og avgjørende duell da han slo Anish Giri etter seks partier søndag.

Russeren er dermed klar for finalen i Legends of Chess. Der venter Magnus Carlsen, som ble klar for finale lørdag etter å ha slått russiske Peter Svidler i begge sine kamper.

Nepomnjasjtsjij så lenge ut til å gjøre det samme mot Giri lørdag, men nederlenderen vant i siste hurtigsjakkparti, siste lynsjakkparti og til slutt i armageddon. I de avgjørende partiene søndag gikk det nok en gang til lynsjakk, men der avgjorde russiske Nepomnjasjtsjij.

Les også

Magnus Carlsen straffet gigatabbe og sikret finaleplass: – Utklassingen er fullstendig

Jan Nepomnjasjtsjij slo Anish Giri. Berit Roald

De fire hurtigsjakkpartiene i søndagens oppgjør endte med remis. Giri hadde føringen med hvite brikker i første og tredje parti, samt med svarte brikker i annet parti, men Nepomnjasjtsjij hentet seg inn hver gang.

Det fjerde partiet ble relativt jevnt og endte også likt, og da var det klart for lynsjakk.

Med svarte brikker i første hurtigsjakkparti gikk Nepomnjasjtsjij offensivt til verks og fikk etter hvert et overtak. Russeren klarte ikke å benytte overtaket, og det ble remis nok en gang, men med hvite brikker skulle Nepomnjasjtsjij avgjøre semifinalen.

Nok en gang var russeren mer offensiv enn sin nederlandske motstander, og til slutt ble presset for stort for Giri. Dermed får Magnus Carlsen sin ønskemotstander i finalen. Den avgjøres i best av tre kamper mandag til onsdag.

(©NTB)

Les mer om

 1. Magnus Carlsen

Relevante artikler

 1. SJAKK

  Dramatisk da Carlsen tok første stikk i finalerundene

 2. SJAKK

  Carlsen etter seier: – Jeg synes det var fryktelig dårlig

 3. SJAKK

  Carlsen tok sin tredje strake seier i legendeturnering etter «katastrofal» tabbe av motstanderen

 4. SJAKK

  Carlsen etter stor tabbe: – Det var fullstendig hodemist

 5. SJAKK

  Utnyttet VM-rivalens tabbe: – Å få en sånn sjanse var mye mer enn jeg håpet på

 6. SJAKK

  Ubeseiret Carlsen videre til sluttspillet: – Akkurat nå er det kun internettet som kan stoppe ham