Ny remis for Carlsen i Aserbajdsjan

Leder fortsatt turneringen Shamkir Chess.

Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis.

Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis og et halvpoeng i torsdagens parti mot hjemmehåpet Shakhrijar Mamedjarov i sjakkturneringen Shamkir Chess.

Carlsen er dermed fortsatt uten tap etter de fem innledende partiene i turneringen i Aserbajdsjan. To seirer og tre remis gir 3,5 poeng så langt. Det holder til fortsatt ledelse.

Indiske Vishy Anand og russiske Sergej Karjakin følger halvpoenget bak Carlsen etter fem runder.

Etter torsdagens parti, der den norske verdensmesteren hadde hvite brikker, vedgikk han at Mamedjarov overrasket ham i åpningen.

– Jeg var overrasket, men ikke spesielt misfornøyd med åpningen, fordi jeg følte jeg hadde en spillbar posisjon. Jeg vet han spiller den fra tid til annen, men det er vanskelig forutse, sa Carlsen på den offisielle pressekonferansen etter partiet.

Egen innsats så langt i Shamkir Chess ga verdensmesteren følgende skussmål:

– Det har vært opp og ned. Scoren er bra, men i dag er jeg ikke så fornøyd. Kvaliteten på spillet mitt var ikke spesielt bra.

Les også

Norges søkerby til sjakk-VM i 2020 er bestemt

Fredag er spillefri i Aserbajdsjan.

– Jeg skal forsøke på samle meg og lade batteriene på hviledagen, sa Carlsen.

28-åringen fra Lommedalen har nå gått 46 partier på rad i klassisk sjakk uten tap. Forrige nederlag kom mot nettopp Mamedjarov under Biel-turneringen 31. juli i fjor.

Carlsen har aldri tidligere i karrieren gått ubeseiret gjennom like mange partier.

Ti spillere deltar i Shamkir Chess, og hver av dem skal gjennom ni partier. Carlsen har vunnet turneringen tre ganger tidligere, senest i fjor. Han vant også i 2014 og 2015.

(©NTB)