Nå forhandler Carlsen om VM-kampen

Team Carlsen har innledet de første samtalene med det internasjonale sjakkforbundet.

Magnus Carlsen beseiret Vishy Anand i fjor. Det er usikket om verdensmesteren møter kandidaten i år.

Støtteapparatet rundt sjakkverdensmester Magnus Carlsen har innledet de første samtalene om kontrakten til VM-kampen mot Vishy Anand.

Det bekrefter Carlsen-manager Espen Agdestein til VG. Samtalene med Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) ble påbegynt fredag kveld norsk tid.

Agdestein har vært kritisk til at Carlsen ikke har fått mer tid på seg til å skrive under VM-kontrakten. Nylig fikk han utsatt fristen til søndag.

Les også

Magnus Carlsen fikk VM-frist ytterligere utsatt

– Jeg synes prosessen har vært uryddig. Vi har gjort alt vi kan for å få matchen utsatt eller flyttet. Vi fikk litt utsettelse, men det ble bare vondt til verre siden avgjørelsen må tas under turneringen (Sinquefield Cup), sier manageren til VG.Carlsen har den siste tiden vært opptatt med storturneringen i USA. Støtteapparatet rundt nordmannen har prøvd å få VM-kampen mot Anand utsatt eller flyttet fra Sotsji. Situasjonen i Øst-Ukraina gjør det også problematisk for Carlsen å måtte spille på russisk jord.

Agdestein opplyser til VG at Team Carlsen har vært i kontakt med Utenriksdepartementet for å bli orientert om situasjonen i Ukraina.

– Dette er en vanskelig sak med mange problemstillinger, sier Agdestein.

Carlsen spiller lørdag siste runde i Sinquefield Cup. Det er allerede klart at Fabio Caruana vinner turneringen sammenlagt. Italieneren leder med tre poeng på Carlsen, som fredag spilte remis mot Levon Aronian.