Sjakk

Dette har Carlsen spesialtillatelse til å drikke

Vann-sponsoren ønsker ikke å blande seg inn i sjakkstjernens drikkevaner under VM-partiene.

Magnus Carlsen reklamerer for vann.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

SOTSJI (Aftenposten.no): Når Magnus tar seg en tår for tørsten fra den sponsorutleverte Isklar-vannflasken er innholdet gult.

— Han drikker en blanding av juice og vann. Og ja, det er juice blandet ut med vann fra Isklar, forteller manager Espen Agdestein.

Isklar-flaskene kommer til syne overalt under VM-kampen mellom Viswanathan Anand og Magnus Carlsen. Her er VM-duellantene etter det første partiet, som endte med remis.

Vannprodusenten som tapper brevann fra Folgefonna på flasker, er sponsor for Magnus Carlsen.— Det er helt greit for Isklar at vi gjør det på denne måten. De er innforstått med det og er komfortable med det, sier Agdestein.

Les også

- Jeg trodde det skulle bli behagelig, men jeg har aldri hatt det så hektisk før

Det er United Bakeries som eier Isklar. Konsernsjef i United Bakeries Remi Goulignac understreker at Carlsens appelsinjuice ikke er et problem for dem.

— At Magnus drikker en blanding av appelsinjuice og Isklar-vann er helt uproblematisk. Vi er så langt meget fornøyde med synligheten, sier Goulignac.

VM-sponsor

Isklar nøyer seg ikke bare med å sponse Magnus Carlsen. De har like godt blitt offisiell vannleverandør til hele VM-kampen.

Derfor står det vannflasker med innhold fra en norsk bre på bordene til spillerne når de dukker opp på pressekonferanser.

Konsernsjef i United Bakeries Remi Goulignac forteller at målet med sponsoratet først og fremst er å nå ut til norske TV-seere.

— Vi sponser VM-kampen fordi vi allerede har en avtale med Magnus Carlsen. Vi ønsker først og fremst å nå norske seere, sier Goulignac.

- Sjakk er utrolig spennende

— Det er faktisk ganske godt vann, sier Ilja Merenzon i selskapet Agon. Det er dette selskapet som har kjøpt arrangementsrettighetene til VM-kampene i sjakk av Det internasjonale sjakkforbundet FIDE. Han fikk kontakt med de norske vannprodusentene for en tid tilbake.

Isklar var tidligere sponsor for Norges Sjakkforbund. Men forbundet har nå skiftet til et annet vannmerke. Det skapte litt krøll under sjakk-OL i Tromsø ettersom Isbre var sponsor av arrangementet, mens Norges beste spiller helst ville drikke av konkurrenten Isklars flasker.

Les også

Mener Johaugs tvangsdrikking er komisk

Remi Goulignac tror sjakksponsing bidrar til eksponering i andre målgrupper enn langrennsponsing.

— Sjakk treffer veldig bredt innenfor nye målgrupper vi kanskje ikke når via langrenn eller andre idretter, sier Goulignac.

— Sjakk er en utrolig spennende idrett og Magnus er en verdensstjerne.

Isklar og deres eiere United Bakeries har sponsorater i flere idretter. De sponser blant andre det norske skilandslaget og i fjor var det enkelte som kritiserte den overdrevne eksponeringen av vannflasker fra enkelte av utøverne. Spesielt har Therese Johaug vært bevisst på at vannflasken skal synes i TV-ruten når hun blir intervjuet.

United Bakeries er også sponsor for det private langrennslaget med blant andre Johan Kjølstad og John Kristian Dahl på laget.

Les også

  1. Sjakkverdens leder: - Det vil selvsagt være naturlig å arrangere neste VM i Norge

  2. - Carlsen er lastet ned i over 200 land

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen