Carlsen irritert på seg selv etter Anand-brøler

Sjakkeneren leder fortsatt turneringen i Stavanger.

Magnus Carlsen leder fortsatt Norway Chess etter den femte runden lørdag. Han spilte remis mot sin gamle rival Vishy Anand. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
  • NTB

Magnus Carlsen spilte remis for annen gang på rad i 5. runde av Norway Chess-turneringen mot sin gamle VM-rival Vishy Anand. Nordmannen leder turneringen.

Carlsen har vunnet to og spilt tre remis i turneringen. Carlsen hadde hvitt, men klarte aldri å få den indiske veteranen av pinnen denne gangen.

Les også

Carlsen-konkurrent trekker seg fra Norway Chess etter ulykke

Les også

Ekspert kunne ikke begripe dette valget: – Er han syk, eller?

Anand gjorde et dårlig trekk, men Carlsen klarte ikke å utnytte feilen til sin fordel med hvite brikker. Etter 45 trekk hadde spillerne fått nok.

– Jeg er litt sur for det jeg gjorde og at jeg gjorde det lett for ham å komme ut av problemene, sa Carlsen til TV 2.

Vishy Anand nøytraliserte angrepene fra Magnus Carlsen.

– Jeg kunne ha holdt spenningen i partiet noe lenger, men det var ikke noe godt spill fra min side. Jeg får ta med meg det positive at jeg leder fortsatt, og at jeg tåler et feilskjær, sa Carlsen.

Den regjerende verdensmesteren skal søndag møte amerikanske Wesley So.

Les også

Ekspert har ikke sett maken: – Perfeksjon fra Carlsen

So hadde spillefri lørdag etter at kineseren Ding Liren har trukket seg fra turneringen. Ding skadet hoften i en sykkelvelt på fridagen torsdag.

– Det er for tidlig at jeg kan surfe dette i mål. Jeg er ikke så fornøyd over at jeg ikke har fått så god uttelling med hvite brikker. Det kommer nye utfordringer framover, sa Carlsen.

Mandag er det fridag i Stavanger, mens tirsdag skulle nordmannen ha møtt Ding.

(©NTB)