Carlsen feiret VM-tittelen med poker

Norges sjakk-verdensmester tok med gode venner på pokerlag.

En fornøyd verdensmester Magnus Carlsen feirer seieren med kake. Utover det ble det ikke den store feiringen for 23-åringen. Klokken 23.00 lokal tid gikk han for å spille poker med en gruppe gode venner.

SOTSJI (Aftenposten): Magnus Carlsen forklarte at hans kanskje mest nervepirrende øyeblikk i den 11 partier lange VM-matchen kom etter at han plutselig skjønte at han kom til å vinne.— Jeg var bare så glad da jeg skjønte at dette kom til å gå min vei at jeg hadde problemer med å kontrollere nervene.

Men han var ikke klar til noen storstilt feiring på sjakkhotellet i Sotsji. Klokken 21 lokal tid kom han ned til et tyvetall norske journalister og et par utenlandske som ville møte mesteren. Han tok seg tid til å gå direkte på Dagsrevyen. Etterpå fortalte han at formen hadde vært dårlig i det siste.

— Jeg hadde hørt at det var kake her. Derfor kom jeg ned, men jeg er ikke form til noen stor feiring, fortalte han.

Etter en kort seanse med fotografering og noen korte intervjuer satte Magnus Carlsen seg til bords. Til stede var Russlands visestatsminister Arkadij Dvorkovitsj. Men det var ikke ham som satt nærmest ved verdensmesterens bord. Der satt Team Carlsen. På sin høyre side hadde han søsteren Ingrid som også var til stede i Chennai da han vant. På sin venstre side var manager Espen Agdestein.

Pappa Henrik Carlsen, lege Brede Kvisvik og kokk Magnus Forssell hadde også plass rundt bordet.

Ca klokken 23.00 lokal tid brøt seiersmiddagen opp. Da tok Carlsen med seg en gruppe gode venner for å feire verdensmester-tittelen med et slag poker.

Kjapp vending

Kampen som Anand på mange måter kunne kontrollere inn til remis og nok en av avgjørende kamp på tirsdag, snudde brått.

Anand ofret et tårn. Det ble vendepunktet.

Om det var for optimistisk av Anand vet jeg ikke. Men jeg er i hvert fall materialist og liker å ta brikker i stedet for å gi dem bort, sa Magnus Carlsen.

Det var en tydelig sliten og veldig lettet Magnus Carlsen som fikk hele det norske medietrollet på ryggen etter at seieren var sikret. Da han vant i India for ett år siden feiret han med å bade i hotellets svømmebasseng. Det blir det neppe noe av denne gangen.

Det ble det ikke noe av denne søndagskvelden. Mest på grunn av forkjølelsen som plaget ham. Det var en småhes Carlsen som møtte media denne søndagskvelden i Sotsji.

Gladere i år

For ett år siden erobret han tittelen fra den indiske mesteren. Nå var det samme mann som var utfordreren.

— Denne kampen var tøffere, så denne seieren smaker akkurat nå, best, sa Carlsen.

Han følte ikke at han var nær tap i det 11. partiet. Det var Carlsen som begynte kampen med hvit og hadde fordelen av å starte.

— I dag var det ikke så galt. Det var i det sjette partiet at det kunne ha gått galt. Men det blir uansett tøft på slutten av slike matcher.

Han ga følgende karakteristikk av sin 19 år eldre motstander Viswanathan Aand.

— Han har vært utrolig godt forberedt og har gjort utrolig lite feil, men har ikke vært skarp nok i de avgjørende øyeblikkene, sa Carlsen.

Legger ikke opp

Anand på sin side var selvfølgelig skuffet. Han mistet VM-tittelen til Magnus Carlsen på hjemmebane i India for ett år siden. Han hadde håpet å ta den tilbake på nøytral grunn i Russland. Han lyktes ikke og mange har lurt på Anands tid er forbi.

Aftenposten.no spurte på den internasjonale pressekonferansen om Anand vurderte å legge opp etter dette tapet. Svaret var kontant:

— Nei, sa Anand. Det brøt ut applaus blant noen av de tilstedeværende i pressekonferansesalen.