Sjakk

VM-motstanderen stresser Carlsen: – Det plager meg

Magnus Carlsen vedgår nå at VM-motstander Fabiano Caruana begynner å bli ubehagelig nærgående på verdensrankingen.

Magnus Carlsen risikerer å miste topplasseringen på verdensrankingen.

I sju strake år har Carlsen vært rangert som verdens beste sjakkspiller. Bare noen uker før VM-møtet med Caruana kan den norske verdensmesteren bli detronisert av nettopp amerikaneren.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Magnus Carlsen truer med å boikotte VM

Caruana spiller i disse dager sjakk-OL i Batumi i Georgia. Der har 26-åringen gjort sine saker meget bra etter en litt treg start. Fire strake seirer var fasiten foran mandagens runde.

Det har gitt Caruana et poenghopp på rankingen. 12 poeng skilte VM-duellantene før OL-turneringen startet. Foran mandagens kamper var avstanden nede i 7,5 poeng. Fortsatt gjenstår mange partier i Batumi.

Carlsens VM-motstander, Fabiano Caruana, er i storform om dagen.

Avstanden krymper

Mandag var Magnus Carlsen gjest i nettstedet chess24.coms TV-sending fra Georgia. Der innrømmet han gladelig at Caruana begynner å bli ubehagelig nærgående.

– Jeg skulle gjerne gitt deg et kjedelig og politisk korrekt svar, men sannheten er at det plager meg. Jeg har vært nummer én på rankingen hver eneste dag i sju år, og det er ubehagelig å ha han og Mamedjarov som puster meg i nakken, sa en ærlig Carlsen på direkte spørsmål om den tilspissede situasjonen på rankingen.

– Jeg håper de ikke tar meg igjen, det er helt sikkert, tilføyde den norske verdensmesteren.

Han innser samtidig at Caruana kan komme til å fortsette å plukke poeng.

– Han spiller kjempebra, så det er ingen grunn til at han skulle slutte å vinne, sa 27-åringen.

Prioriterer «mesterligaen»

Selv står han over sjakkolympiaden i Georgia. I stedet for OL-deltakelse prioriterer Carlsen å delta i European Chess Club Cup, sjakkens svar på fotballens mesterliga.

Den turneringen går senere denne måneden.

European Chess Club Cup, som arrangeres i greske Halkidiki, er som navnet indikerer en klubbturnering der lag med seks spillere konkurrerer mot hverandre.

– Jeg skal spille europacupen om to uker. Jeg er spent på hva laget vårt fra Vålerenga kan klare der. Deretter skal jeg ha en treningsleir. Nå forsøker jeg bare å slappe av og komme i form til i november, sa Carlsen mandag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Magnus Carlsen