Sjakk

Dette var ikke skuespill fra Carlsen

Magnus Carlsen var rett og slett sliten og lite opplagt til å begynne med.

TRØTT: Magnus Carlsen så i perioder ut som om han kjedet seg og slet med konsentrasjonen. Spillet tydet ikke på det, men han innrømmet at han ikke var i den beste dagsformen.
  • Kurt B.M. Haugli

SOTSJI (Aftenposten.no): Magnus Carlsen vred seg, reiste seg, tok jakka på, tok jakka av. Han virket lite tilpass i det åttende partiet mot Viswanathan Anand. Anand hadde hvit fordel, men Carlsen spilte seg frem til en remis på under tre timer.

— Jeg følte meg kanskje ikke helt i toppslag til å begynne med, men det bedret seg utover i kampen, sa han på pressekonferansen etterpå.

Svarene ble etter hvert korte som førstelinjene i et japansk haiku-dikt. En mistanke om at han prøvde å spille mer sliten enn han faktisk var, kom snikende.

- Pleier å være åpen og ærlig

— Han pleier og være åpen og ærlig. Han virket bare rett og slett ikke opplagt i dag, fortalte pappa Henrik Carlsen etter at det hele var over.

Etter at kampen var over fikk de to spillerne beskjed om at det nå skulle utføres dopingkontroll.

- At han svarte litt kortfattet på pressekonferansen, kan ha sammenheng med at han måtte til denne dopingkontrollen rett etter kampen. Han hadde vel sett for seg at han skulle kunne reise rett tilbake til hotellet etter kampslutt, sa faren etter at sønnen hadde tatt følge med sin motstander til kontroll.

Henrik Carlsen mente uansett at Magnus Carlsen hadde oppnådd et veldig godt resultat med svart mot Anand. Det gjenstår fire partier av VM-kampen nå og Anand må vinne. Etter hviledagen i morgen, begynner Magnus Carlsen med hvit torsdag.

Tidligere hviledager i mesterskapet har han brukt til lange økter på baskteball- og fotballbanen.

— Jo lenger ut i kampen vi kommer, desto viktigere er hviledagen, sa 23-åringen på pressekonferansen etter at det hele var over.

Har fysisk styrke

Manager Agdestein er sikker på at en litt tung dag på jobben ikke betyr all verden.

— Han er i veldig god fysisk form og det gjør det jo lettere for ham å takle en litt dårlig dag, mente Agdestein.

Det var tydelig at denne VM-kampen nå begynner å tære på kreftene til de to. Anand var heller ingen ordmitraljøse etter kampen. Han hadde heller ingen grunn til å være fornøyd.

— Det er fortsatt flere kamper å spille, sa Anand i en kort kommentar på spørsmålet om hvordan han anser stillingen i kampen å være.

Den norske tittelforsvareren leder nå kampen 4,5 mot 3,5. Dersom han spiller de neste fire partiene bombesikkert bare for å sikre seg remis, vil han vinne kampen på tirsdag i neste uke. Magnus Carlsen har overtaket på mange måter.

Les også

Les også

  1. Slik var parti åtte i sjakk-VM

  2. Anand sjanseløs mot Carlsens forsvarsmur

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen