Sjakk

Magnus Carlsen slapp med skrekken i stor turnering: – Dette var ingen lett seier

Magnus Carlsen er klar for semifinale i en stor onlineturnering i hurtigsjakk. Han slo ut Jeffery Xiong av Clutch International.

Sjakkspiller Magnus Carlsen er i slag og klar for semifinale i en onlineturnering i hurtigsjakk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

Andre del av kvartfinalen ble spilt mandag. Den totale premiesummen i turneringen er på cirka 2,5 millioner kroner.

– Jeg må si at det kunne gått begge veier i dag, og dette var ingen lett seier. Jeg var litt frustrert over å gå en del partier uten seier og bra spill. Så følte jeg meg bedre mot slutten, sa Carlsen.

– Det var mange opp- og nedturer i denne kampen. Jeg brukte for mye tid i parti tre mandag. Jeg kom ikke ovenpå mentalt etter det. Jeg er takknemlig over å få møte Magnus. Jeg tror alle ville vært det, sa Xiong.

Carlsen ledet 4,5-3,5 etter de seks første partiene. Disse ble spilt lørdag, men Xiong utlignet til 5–5 før Carlsen vant med svarte brikker i parti ni og gikk opp til 6–5 før det ble 7–5.

Les også

«Nei, du må ikke være drittsekk for å bli en vinner»

Les også

Drømmestart for Magnus Carlsen. Så kom problemene.

I de to siste partiene var det tre poeng per seier å hente eller halvannet ved remis. Det ble poengdeling i parti 11. Dermed hadde Carlsen fordel av hvite brikker i siste parti, og minimum remis ville gi ham sammenlagtseier og avansement i turneringen.

Det ble Carlsen-seier etter en tabbe av Xiong. Den klarte han ikke å rette opp. Carlsen vant 11,5 mot 6,5.

Den norske multiverdensmesteren møter enten Levon Aronian eller Aleksandr Grisjtsjuk i semifinalen. Disse avslutter sin kvartfinale tirsdag.

Amerikaneren Wesley So slo ut Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike) i sin kvartfinale. Han ledet klart før de seks siste partiene, og kom ut av det bra tross et par store blemmer mandag.

Spilleformatet i Clutch International er 12 hurtigsjakkpartier i hvert møte. Disse avvikles over to dager, og turneringsformen er utarbeidet for å bevare spenningen ved at partiene mot slutten teller mer enn de andre og spesielt det 12. og siste.

Les mer om

 1. Magnus Carlsen
 2. Sjakk

Relevante artikler

 1. SJAKK
  Publisert:

  Drømmestart for Magnus Carlsen. Så kom problemene.

 2. SJAKK
  Publisert:

  – Fredag har jeg bare én sjanse, og det er å gå berserk

 3. SJAKK
  Publisert:

  Carlsen hamret løs på seg selv tross utklassingsseier: – Håpløst spilt

 4. SJAKK
  Publisert:

  Magnus Carlsens finalemotstander med utrolig comeback: –Enormt imponerende

 5. SJAKK
  Publisert:

  Carlsen tok turneringsseier etter thrillerfinale mot rivalen

 6. SJAKK
  Publisert:

  Nådeløs Magnus Carlsen herjet i semifinalen