Carlsen tapte mot rivalen. Så gikk han på en ny smell.

Magnus Carlsen er på etterskudd i Grand Chess Tour-turneringen i USA etter tap mot både Fabiano Caruana og Levon Aronian i hurtigsjakk søndag.

Magnus Carlsen tapte mot Fabiano Caruana i fjerde runde av Grand Chess Tour-turneringen i St. Louis søndag. Her fra oppgjøret mellom de to i Norway Chess i juni.

Med svarte brikker fikk den regjerende verdensmesteren en svært ugunstig bondestilling i starten av søndagens første parti. Det utnyttet Caruana til det fulle. Da amerikaneren fikk satt en bonde i åpen posisjon til bondeforvaltning, forsvant vinnermulighetene til Carlsen drastisk.

Nordmannen prøvde å forsvare etter beste evne og samtidig forsøke å true Caruanas dronning, men forsøket ble forgjeves.

Etter en del brikkebytter ble nordmannen låst i en forsvarssituasjon som etter alle solemerker hadde resultert i sjakkmatt før eller siden. Med lite tid igjen på klokka valgte Carlsen å gi seg mot VM-motstanderen i langsjakk fra 2018.

Les også

Carlsen åpnet storturnering med tap: - Alle kan se at dette var langt fra min beste dag

I søndagens neste parti ble det tap mot Aronian. Carlsen hadde et lite overtak tidlig i partiet, og mye mer tid på klokka, men måtte seg slått for andre gang på en drøy time.

Nordmannen ligger dermed fem poeng bak turneringsleder Aronian på en foreløpig 5.-plass. Carlsen har fem poeng av ti mulige. Armeneren har ti og leder turneringen etter fire seire og to remis. Etter oppgjøret kommenterte Aronian at Carlsens nedtur de siste dagene kanskje er et tegn på nye tider.

– Du kan ikke vedlikeholde formen hele tiden. Han gjorde det helt perfekt, og det er ikke slutt ennå – han kan fremdeles vinne turneringen – men er dette tegnet på at det ikke kommer til å gå like glatt resten av året, spør Aronian, ifølge Chess24.

I siste oppgjør kjempet Carlsen seg til remis mot Yangyi Yu.

Turneringen i St. Louis består av hurtigsjakk til og med mandag. Deretter skal det spilles lynsjakk tirsdag og onsdag. Carlsen startet turneringen med tap mot kineseren Ding Liren. Han fulgte deretter opp med seire mot Richard Rapport og Leinier Domínguez.