Carlsen ubeseiret gjennom grunnspillet – møter Svidler i semifinalen

Magnus Carlsen slo Vladimir Kramnik og sikret sin niende strake seier i grunnspillet i Legends of Chess onsdag. Han møter Peter Svidler i semifinalen.

Magnus Carlsen vant igjen.

Etter remis i de to første partiene slo han hardt til i tredje parti og sikret ledelsen. Med svarte brikker avgjorde han raskt i fjerde parti og vant dermed kampen 3-1.

Carlsen ble dermed ubeseiret og vant naturlig nok grunnspillet i Legends of Chess.

– Det har vært klaff og en del jevne matcher, men generelt er jeg fornøyd med prestasjonen. Misfornøyd med at så mange stillinger ble satt over styr, så det er definitivt noe å jobbe med, sa Carlsen til TV 2 etter kampen.

I semifinalen møter han Peter Svidler, som han slo over fire partier mandag.

– Jeg håper det blir noe av det samme. Han har ikke overbevist mot de beste spillerne. Det tar jeg med meg.

Best av tre

Jan Nepomnjatsjtsjij ble nummer to i grunnspillet og skal møte Anish Giri i semifinalen.

Både i semifinalene og finalen spilles det best av tre kamper. Semifinalene spilles fredag til søndag, mens finalen starter mandag.

Kramnik, Vasil Ivantsjuk, Boris Gelfand, Peter Leko, Vishy Anand og Ding Liren røk ut av turneringen.

Vinneren får 45.000 dollar og garantert plass i finaleturneringen i Magnus Carlsen Chess Tour i august. Carlsen er allerede klar.

Les også

Aalesund-spiller får gjennomgå etter kontroversiell situasjon: – En skam

Tabbe

Med hvite brikker startet Carlsen godt i første parti. Kramnik klarte derimot å forsvare seg godt og fikk Carlsen til å bruke mye tid. Med kun få sekunder igjen på klokken ble spillerne enig om remis.

I andre parti spilte Kramnik med stor risiko. Russeren var avhengig av seier mot Carlsen for å ha sjanse på semifinaleplass. I en intens avslutning så derimot nordmannen, med svarte brikker, ut til å sikre partiseieren. Etter en tabbe måtte han derimot klare seg med nok et remis. Carlsen var tydelig irritert og slo hardt i bordet.

Kontroll

I tredje parti virket Carlsen til å ha god kontroll og hadde lenge et godt overtak. Med tap ville derimot Kramnik være uten mulighet til å sikre 4.-plass i grunnspillet og semifinaleplass, og han ga seg derfor ikke før han måtte.

– Akkurat nå er det kun internettet som kan stoppe Magnus, sa TV 2-ekspert og stormester Jon Ludvig Hammer under kanalens sending.

Det hadde han helt rett i, og Carlsen hadde dermed overtaket i duellen.

Med svarte brikker gjorde nordmannen kort prosess i fjerde parti og sikret sin niende strake seier i grunnspillet.

(©NTB)