Sjakk

Carlsen: - Nervene er ikke noe problem

Selvsikker Magnus Carlsen etter nok et remis-parti mot Anand.

Magnus Carlsen tok seg tid til å svare på noen spørsmål fra norske medier etter den internasjonale pressekonferansen. Han forteller at han takler nervene godt. Foto: Dan P. Neegaard

 • Kurt B.M. Haugli

Viswanathan Anand — Magnus Carlsen 0 - 0 (4,5 - 5,5 sammenlagt)

SOTSJI (Aftenposten.no): Etter at han nærmest hadde tvunget Viswanathan Anand til remis i det 10. av 12 partier i VM-kampen, kom det frem et aldri så lite smil hos en Magnus Carlsen. En Carlsen som har vært både alvorlig og til tider mutt på pressekonferanser tidligere denne uken. Nå kan han avgjøre det hele søndag.

Tenker på utfallet

— Nervene er som sagt ikke noe problem. Om jeg spiller godt nok er nå en ting, men det er ikke nervene det står på, sa Magnus Carlsen til norske medier da de flokket seg rundt ham etter den internasjonale pressekonferansen.

Denne gangen var altså Carlsen en god del mer åpen i blikket og taletrengt.

— Klart man tenker litt mer over ting. Jeg tenker selvfølgelig over resultatet i matchen og alt sånt. Men under partiene er alt fokuset på spillet.

Han ble også spurt om han er god form.

— Den er OK og jeg har ikke noe å klage på.

Anand fikk tidstrøbbel

Det var Viswanathan Anand som hadde hvit-fordel i dagens parti. Kampen utviklet seg i en retning som Magnus Carlsen etter hvert kunne like. Til slutt fikk den indiske tittelutfordreren tidsnød og måtte sikre remis’en.

Dermed leder Magnus Carlsen VM-kampen 5,5 mot 4,5. Dersom Magnus Carlsen vinner søndagens kamp med hvit, så er det hele over. Han har forsvart tittelen. Dersom det da blir nok en remis, vil neste, siste og avgjørende parti spilles tirsdag.

— Jeg tror ikke Magnus kommer til å spille for remis i neste parti. Han vil prøve å avgjøre denne VM-matchen søndag, men remis vil også være et greit resultat, sier sjakkjournalist og sjakkspiller Tarjei Joten Svensen til Aftenposten.no.

- Jeg må bare prøve

Anand skjønner at han ikke er i en spesielt bra posisjon matchen sett under ett. På pressekonferansen fikk han spørsmål om hvordan han skal slå tilbake og vinne det poenget som gjør at han nok en gang er likt med nordmannen.

— Du må bare fortsette å prøve, var hans korte svar. I dag var det en veldig intens kamp hvor Magnus forsvarte seg veldig bra. Vi får bare se, svarte den utfordreren.

At det sjakkmessig var en interessant kamp kunne også Carlsen skrive under på.

— I dag oppsto det en interessant posisjon. Som sjakkspiller liker du det, sa 23-åringen fra Bærum.

 1. Les også

  Den psykiske VM-kampen: - Det er mye mer taktikk og skuespill enn vanlig

 2. Les også

  Nå kan Magnus Carlsen bli verdensmester i helgen

Les mer om

 1. Sjakk
 2. Magnus Carlsen

Relevante artikler

 1. SJAKK

  Ekspertenes dom: «Alle» tror på Carlsen-triumf

 2. SJAKK

  Carlsen sikret VM-tittelen: - Det var en skikkelig strid

 3. SJAKK

  Siste fra Sotsji: Carlsen spilte IKKE basketball

 4. SJAKK

  Carlsen: - Anand forsvarte seg veldig godt

 5. SJAKK

  Anand tøylet Carlsens forsvarsmur: - Jeg var aldri bekymret

 6. SJAKK

  Nå kan Magnus Carlsen bli verdensmester i helgen