Sjakk

VM-rivalen ut mot Magnus Carlsen - truer med søksmål

— Selvfølgelig har vi ikke gjort det, sier Carlsens manager.

Magnus Carlsen og Sergey Karjakin er innblandet i en url-krangel før VM.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Sergey Karjakin forbereder seg i disse dager til VM-kampen mot Magnus Carlsen i november.

I den anledningen stilte det russiske sjakkhåpet på en pressekonferanse på fredag. Der tok Karjakin opp et merkelig tema.

Mange sjakkinteresserte har nemlig merket seg at dersom man skriver inn sergeykaryakin.com i en nettleser, blir man sendt videre til magnuscarlsen.com.

Dette møter deg når du skriver inn sergeykarjakin.com i nettleseren. Det kan få konsekvenser.

— Jeg vil snakke om en morsom episode, innledet Karjakin på pressekonferansen.- For ikke lenge siden kjøpte Magnus Carlsen domenenavnet sergeykaryakin.com og fikk det til å videresende til deres side. Jeg tror jeg kan gå til sak for å få tilbake det domenet. Det vurderer jeg, hvert fall, fortsetter Karjakin.

Sitatene er hentet inn av nettstedet rsport.ru, og oversatt av chess24.com.

FIKK DU MED DEG AT MAGNUS CARLSEN HAR BESTEMT SEG? Her er verdensmesterens fem VM-hjelpere.

Carlsen-teamet nekter for involvering

Det hele virker imidlertid å være et mysterie. For hvem har egentlig kjøpt domenet sergeykaryakin.com?

Manager Espen Agdestein benekter nemlig at Team Carlsen har gjort det.

Espen Agdestein er én av Magnus Carlsens viktigste støttespillere, gjennom rollen som manager.

— Selvfølgelig har ikke vi gjort det. Jeg aner ikke hvem som har gjort det. Jeg skjønner ikke hvorfor Karjakin skulle mistenke oss. Vi har definitivt ikke noe med det å gjøre. Jeg har også henvendt meg til manageren til Karjakin i dag, det virker som noen har spilt dem et lite puss, sier Agdestein til Aftenposten. - Hva tenker du om at søksmål blir et tema nå før VM?

— Det tar jeg ikke så veldig tungt. Dette må være mulig å finne ut av før det blir et søksmål.

Personen som har kjøpt domenet sergeykarjakin.com står selv fritt til å videresende til Magnus Carlsens hjemmeside. Derfor trenger ikke eieren av domenet ha en tilknytning til Magnus Carlsen.

FIKK DU MEG DETTE? Ødegaard scoret sitt første for Norge, men det var bare begynnelsen.

- Vanskeligere for Carlsen

Det er selvfølgelig enorm interesse rundt Sergey Karjakin i Russland om dagen. 26-åringen kan bli den første russiske verdensmesteren siden Vladimir Kramnik i 2007. Karjakins offisielle nettside heter for øyeblikket skarjakin.com, men det spørs imidlertid om dette kan endre seg dersom russeren går rettens vei.

Karjakin er for øyeblikket rangert som verdens 9. beste sjakkspiller, men kvalifiserte seg for VM-kampen fordi han vant kandidatturneringen i mars.

— Jeg ønsker å vinne og få kronen tilbake til Russland. Det er ikke for ingenting at sponsorene mine, trenerstaben og jeg har jobbet så mye. Selvfølgelig skal jeg prøve å vinne, men fra et psykologisk utgangspunktet er det vanskeligere for ham, siden han skal forsvare tittelen, sier Karjakin i et intervju gjengitt av chess24.com.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport, en sykkel-VM-spesial: Ekspertene enige - Kristoff vinner ikke gull.

Les mer om

  1. Sjakk