Carlsen utnyttet VM-rivalens tabbe: – Å få en sånn sjanse var mye mer enn jeg håpet på

Magnus Carlsen vant onsdagens duell mot Vishy Anand i Legends of Chess-turneringen, etter en imponerende avslutning med svarte brikker.

Magnus Carlsen møtte sin tidligere VM-rival Vishy Anand i Legends of Chess-turneringen onsdag og vant etter sterkt spill med svarte brikker.

De tre første partiene endte med remis, men Carlsen utnyttet en feil av Anand og spilte seg til et avgjørende overtak i det siste partiet. Det omsatte han i seier etter 38 trekk. Dermed innkasserte han tre nye poeng etter at han tirsdag slo Anish Giri.

– Jeg hadde egentlig ikke særlige ambisjoner i det partiet, bare å spille solid og så slå ham i armageddon. Egentlig var jeg ganske misfornøyd med utviklingen i partiet, så å få en sånn sjanse var mye mer enn jeg håpet på, sa Carlsen til TV 2.

Les også

Valget sjokkerte stjernen: – Jeg kan risikere livet eller gi opp lønnen min

Les også

Drømmestart i legendeturnering for Magnus Carlsen: – Genialt

Som tirsdag spilte han fra lugaren sin på et skip. Han reiser hjem i tide til å spille torsdagens duell mot Peter Leko hjemmefra.

Legendeturneringen omfatter de tre siste ubestridte verdensmestrene i Carlsen, Anand og Vladimir Kramnik, og to av dem satt overfor hverandre ved brettet onsdag.

Carlsen tok VM-tittelen sin fra Anand i 2013 og forsvarte den for første gang mot inderen året etter. Han viste at han fortsatt har et godt tak på 50-åringen.

Tidligere verdensmester Vishy Anand nøytraliserte Magnus Carlsens angrep i tre partier, men måtte til slutt gi tapt.

Tre remis

I det første partiet hadde Carlsen hvite brikker og skaffet seg et visst overtak, men uten å greie å omsette det i seier. Etter 44 trekk endte det med remis.

– Jeg hadde så å si vunnet sluttspillet, men etter at jeg rotet bort det ble det en ganske vanskelig dag. Det var i høyeste grad en sliteseier, i motsetning til den mot Giri i går, sa Carlsen til TV 2.

I neste parti var det Anand som med hvitt satte press på verdensmesteren, men heller ikke han greide å omsette overtaket i seier. Etter 39 trekk endte også det partiet med remis.

Det tredje partiet var jevnt hele veien. Carlsen hadde hvite brikker, men greide aldri å skaffe seg gode angrepsmuligheter. Etter 41 trekk ble det remis etter trekkgjentakelse.

Les også

Mens du sov, har Magnus Carlsen de siste månedene spilt hundrevis av partier mot denne ukjente amerikaneren

Full pott

Hadde Anand greid remis i fjerde parti, ville det blitt avgjørelse i armageddon. Carlsen forhindret det og har full pott etter to runder. Det har også Peter Svidler og Boris Gelfand.

Legends of Chess innledes med grunnspill der alle møter alle i løpet av ni dager. Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier og eventuell avgjørelse i armageddon. De fire beste tar seg til semifinaler. Både i semifinaler og finale spilles det best av tre kamper.

Vinneren får 45.000 dollar og garantert plass i finaleturneringen i Magnus Carlsen Chess Tour i august. Carlsen og Daniil Dubov er allerede klare.