Carlsen-konkurrent trekker seg fra Norway Chess etter ulykke

Pådro seg brudd i hoftebeinet.

Ding Liren er ferdig i årets Norway Chess.
  • 100% Sport

Det kinesiske sjakkesset Ding Liren er ferdigspilt i årets Norway Chess. Torsdag pådro han seg brudd i hoftebeinet etter en sykkelvelt i Stavanger.

Turneringsleder Kjell Madland bekrefter til VG at Ding har trukket seg. Det betyr at 25-åringens resultater (tre remis) blir strøket.

Falt på sykkeltur

Ding deiset i bakken da han tok en sykkeltur under Norway Chess-spillernes fridag torsdag. Han måtte tilbringe natten på sykehus og ble operert fredag.

Fikk du med deg denne saken fra Norway Chess?

Les også

Ekspert kunne ikke begripe dette valget: – Er han syk, eller?

– Jeg skulle se sjøen sammen med faren min. Jeg syklet for fort, og da jeg skulle svinge til høyre, klarte jeg ikke å takle det, sa Ding til TV 2 etter uhellet.

– Det gjør ikke bare vondt i hånden, men også i hofta. Det gjør veldig vondt, la han til.

Carlsen i tet

Ding er nummer fem på verdensrankingen. Kineseren har gjort et solid byks etter et år der han har spilt hele 75 strake partier uten tap, skriver nettstedet Matt & Patt. Mange spår at han blir en av Magnus Carlsens fremste utfordrere i sjakkmiljøet.

Opprinnelig skulle Carlsen møte Ding i sjuende runde i Stavanger tirsdag. Det blir nå ikke noe av. Carlsen leder Norway Chess ett poeng foran Sergej Karjakin. Den norske verdensmesteren har så langt vunnet to partier og spilt to remis.

(©NTB)