Sjakk

Carlsen utklasset Nakamura i første semifinale

Magnus Carlsen hadde ingen problemer med å beseire Hikaru Nakamura i første semifinale i Rapid Challenge-turneringen og kan innkassere finaleplass fredag.

Magnus Carlsen utklasset Hikaru Nakamura i første semifinale i Rapid Challenge-turneringen.
  • NTB

Som i kvartfinalene spilles det best av tre kamper, men torsdag var det ikke mye som tydet på at Nakamura kan stikke kjepper i hjulene for den norske verdensmesteren. Carlsen vant de tre første hurtigsjakkpartiene, og derfor trengte de ikke å spille det fjerde.

– Det var veldig deilig å vinne såpass greit, og ikke minst fordi partiene var ganske bra i dag. Det er definitivt den beste matchen jeg har spilt de siste ukene, sa Carlsen til TV 2.

De to møtes til ny kamp fredag, og Nakamura må vinne for å tvinge frem en avgjørende kamp lørdag.

Ikke over

– Jeg tar med meg seieren, men er veldig klar over at jeg trenger en veldig god dag til med sjakk for å ro dette i land, sa Carlsen.

Han vant det første partiet med hvite brikker etter 47 trekk, det andre med svart etter 41 trekk og det tredje med hvitt etter 30 trekk. Carlsen har nå vunnet de fem siste partiene han har spilt med svart.

– Jeg har skjønt at det bare er å sitte og spille solid, så får de prøve å slå meg, forklarte han overfor TV 2.

Nakamura var ikke i nærheten torsdag.

Ifølge VG har det vært friksjon mellom de to under turneringen, som er et chess24.com-arrangement. Nakamura, som har avtale med rivaliserende chess.com, har på sin Twitch-kanal brukt chess.com-kommentatorer uten henvisning til at chess24.com er arrangør.

Les også

Åpnes for full trening i barne- og ungdomsidretten fra 1. juni

Stikk

Det fikk Carlsen til å reagere, og han betegnet i en Twitter-melding fremgangsmåten som «not okay».

Rett før torsdagens oppgjør sendte Nakamura en melding til Carlsen med «good luck», som av flere ble tolket som en utfordring. Etter de to første partiene tvitret Carlsen «monkaS», som er en Twitch-emote av en nervøs frosk, ofte brukt av videospillere. Et ironisk stikk, altså.

I den andre semifinalen tok Daniil Dubov første stikk mot Ding Liren med seier i siste parti og 2,5-1,5.

– Det ser ut som Ding har spilt veldig feil her. Jeg vet ikke hva han har oversett, men nå er han i stor fare for å tape, og for litt siden var det ingen risk overhodet, sa Carlsen da stillingen endret seg mellom hans intervjuer med Chess24 og TV 2.

(©NTB)

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen