Sjakk

Carlsen inspirert av Jordan: – Folk i Norge sier at man ikke trenger å være en drittsekk for å vinne

Magnus Carlsen har latt seg inspirere av den mye omtalte Michael Jordan-dokumentaren «The Last Dance».

Magnus Carlsen har et sterkt vinnerinstinkt.
  • Henrik Gill

I et stort intervju med amerikanske CNN åpnet Magnus Carlsen seg opp om følelsesutbrudd i sjakken. Fra nå av lar han seg inspirere av basketlegenden Michael Jordan.

Det var TV 2 som omtalte saken først i Norge.

Michael Jordan regnes som en av tidenes beste basketspillere gjennom tidene, og er i dag aktuell med ESPN-dokumentaren «The Last Dance», som vises på Netflix i Norge. Dokumentaren handler om Jordan og resten av Chicago Bulls-laget som går for å vinne sin sjette NBA-tittel.

I dokumentaren kommer det også frem at Jordan har svært tøff i sin behandling med sine medspillere, drevet av en besettelse av å vinne.

Ifølge CNN lar basketentusiasten Carlsen seg inspirere av Jordan, og vil bruke amerikaneren som unnskyldning fremover, hvis han kommer med følelsesutbrudd etter tap i sjakken.

Folk i Norge sier at man ikke trenger å være en drittsekk for å vinne. Når enn de sier det skal jeg fra nå av si: «bare se på Jordan», så kan jeg bruke det som en unnskyldning om jeg har en tvilsom oppførsel, sa en spøkefull Carlsen til CNN.

Les også

Hundekjøreren Thomas Wærners historie er så oppsiktsvekkende at han er blitt medieyndling i utlandet

Dokumentaren «The Last Dance» har fått mye oppmerksomhet etter at den kom på Netflix.

– Det er slik jeg er

Nordmannen trekker deretter en parallell mellom Jordan og ham selv.

– Jeg er definitivt en som går den skolen. Det finnes ingen unnskyldninger. Du er alltid nødt til å være den beste, ingenting annet er akseptabelt, sier Carlsen.

En av gangene der Carlsen var forbannet etter et sjakkspill var da han tapte finalen i Magnus Carlsen Invitational for 16 år gamle Alireza Firouzja i april.

– Du kan like det eller ikke. Det er autentisk og det er det viktigste. Folk har sagt at det er en god og dårlig ting om meg. Følelsene mine er vanligvis på utsiden av kroppen min. Det er ikke det man første tenker om en sjakkspiller, men det er slik jeg er, forklarer nordmannen til CNN.

Magnus Carlsen deltar i disse dager i sin egen sjakkturnering, kalt Rapid Challenge. Nordmannen møter amerikanske Hikaru Nakamura i semifinale torsdag.

Les også

  1. Mannen som lærte en hel verden basketball

Les mer om

  1. Magnus Carlsen
  2. Michael Jordan
  3. Sjakk