Carlsen sikret seieren i Baden-Baden

Til topps i turneringen i Tyskland.

Mandus Carlsen fortsetter å dominere i sjakkverdenen.
  • NTB

Sjakkstjernen Magnus Carlsen sikret seg mandag seieren i en storturnering i Tyskland. Han slo franske Maxime Vachier-Lagrave i det siste partiet.

Sluttseieren ble klar allerede før partiet var ferdigspilt. Levon Aronian og Fabiano Caruana spilte remis mandag. Det var nok til å garantere Carlsen triumf i sammendraget. Caruana endte på 6 poeng, mens nordmannen stoppet på 7,5 poeng.

– Det føles bra, men jeg hadde ikke den helt store energien i spillet mitt i dag. Jeg spilte kanskje ikke helt perfekt. Jeg var litt sliten. Så jeg presset på for en rask avgjørelse, sa Carlsen til chess24.com.

Carlsen tapte turneringen i fjor for Caruana, men vant samme sted sist i 2015.

Carlsen avsluttet mot franske Maxime Vachier-Lagrave med hvite brikker i siste runde. Det hadde uansett holdt med remis for nordmannen.

Les også

Carlsens imponerende statistikk fortsetter. Nå er han på god vei mot turneringsseier.

Solid form

Carlsen er nå ubeseiret i 59 partier på rad i langsjakk.

Før møtet mot sin franske VM-hjelper hadde Carlsen vunnet tre og spilt fem partier remis i turneringen. De to første partiene var en kraftanstrengelse da begge partiene varte i over 70 trekk.

Carlsen ordnet sin tredje turneringsseier på rad i år. Han vant Wijk aan Zee-turneringen i Nederland i januar og seiret på imponerende vis i Shamkir tidligere i april.

Nordmannen har tatt nye høyder i spillet sitt og vil trolig havne på 2875 poeng ved neste ranking.

Drømmegrensen

– Det har vært mye snakk om å nå drømmegrensen på 2900 poeng. Hvordan ser du på den muligheten nå? lurte chess24.coms eksperter Jan Gustafsson og Peter Leko på.

– Tidligere har jeg sagt: Nei, jeg tror ikke jeg klarer å nå dit. Nå er det et delmål ettersom jeg har funnet ut hvordan jeg kan spille bra, sa Carlsen.

Etter oppholdet i Tyskland reiser Carlsen videre til Elfenbenskysten for å spille sesongens første turnering i Grand Chess Tour. Med det blir han tidenes første regjerende sjakkverdensmester som konkurrerer i Afrika.

– Det har vært en stund siden har deltatt i Grand Chess Tour, så jeg ser fram til det ettersom jeg spiller så godt i langsjakk om dagen, svarte Carlsen.

(©NTB)