Sjakk

To dager før Carlsens VM-åpning er lokalene fortsatt ikke klare

Ikke alt er på stell to dager før det første trekket i VM-matchen mellom Viswanathan Anand og Magnus Carlsen.

svp://20882?view=ap
  • Kurt B.M. Haugli

SOTSJI (Aftenposten.no): Sent onsdag kveld var manager til Magnus Carlsen, Espen Agdestein og pappa Henrik Carlsen på inspeksjon i lokalet hvor VM-kampen mellom de to starter lørdag ettermiddag. Ikke alt er på stell hos arrangørene i Sotsji. Det samme skjedde under innkjøringen til OL i vinter. Bare får dager før lekene skulle åpne, var det mye ugjort i OL-byen. Men da flammen ble tent var det meste på stell.

Håper det ordner seg

ALT ER IKKE KLART: Espen Agdestein forklarer norske medier om hva som mangler på VM-arenaen to dager før Carlsen og Anand gjør sine første trekk.

— Det er ikke så mye vi får gjort med det. Og de jobber for harde livet for at alt skal bli klart til kamp lørdag, fortalte Espen Agdestein uten å vise at han kanskje er noe bekymret.Han hadde ikke særlig forventninger til at arrangørene skulle være klare.

— Jeg så jo i India for ett år siden at det samme skjedde. De var heller ikke klare to dager før kamp. Vi får bare tro at de klarer det.

Les også

- Jeg trodde det skulle bli behagelig, men jeg har aldri hatt det så hektisk før

Lys og skygge

På inspeksjonen var det et par ting som var viktig. Blant annet belysningen av spillebrettet.

— Lysete er litt spesielt. Brikkene skal ikke kaste skygger. Dette skal vi få orden på.

Torsdag kveld var ikke Magnus Carlsen selv med på inspeksjonen. I morgen skal han til spillelokalet for å velge egen stol.

— Han er ikke veldig opptatt av detaljer og lar seg ikke irritere av alt. Men stolen må være riktig innstilt, lyset må være bra og publikum må ikke være for nær spillebrettet, sier Espen Agdestein.

Les også

Faren måtte stoppe Carlsen to dager før VM-åpningen

God fornøyd far

Pappa Henrik Carlsen uttrykte seg litt mer positivt om det han opplevde inne på VM-arenaen som ligger i bygningen som huset hovedpressesenteret under OL sist vinter.

— Lokalet er romslig og fint. Det er god luft der og spillebrikkene er akkurat de samme brikkene som vi brukte for ett år siden. De brikkene har vi jo gode erfaringer med, sier Henrik Carlsen med et skjevt smil.

VM-kampen mellom Carlsen og Anand starter klokken 13.00 lørdag. Det spilles til en har fått minst 6,5 poeng. Maks 12 partier. Dersom det står uavgjort etter 12 partier, vil det ble spilt en ekstra dag med hurtigsjakk og lynsjakk for å avgjøre vem som skal være regjernde verdensmester det neste året.

Les også

  1. Ukrainsk sjakkstjerne spår Carlsen-tap - fordi VM-kampen spilles i Russland

  2. Dette råkjøret er til å bli helt matt av

  3. Magnus Carlsen: - Jeg regner meg som VM-favoritt

svp://20882?view=ap

Les mer om

  1. Sjakk